Евродепутат: Българи, изключвайте от мрежата електрическите уреди, които не ползвате

12.08.2022 / 17:40 13

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Стопкадър бТВ

Евродепутатът Цветелина Пенкова даде пример какво могат да направят българите, за да направят икономии на природен газ в условията на енергийна криза. Припомняме, че днес КЕВР вдигна цената на газа у нас с 60 процента.

Ще дам първо пример с някои други страни, там в някои административни офис сгради намаляват температурата с градус-два надолу. Има данни, които сочат, че намаляване на такъв тип и такава помощ с намаляване с един градус води до консумация до 6% по-малко консумирана енергия, каза Пенкова.

Какво можем да направим, ние, българите, вкъщи. По подобен начин може да се вдигне температурата, която държим в хладилниците и в този тип техника. Добре е също да изключваме от електропреносната мрежа електрически уреди, които не използваме, защото това също генерира определен обем енергия. Знам, че може би тези тези мерки звучат странно, но за жалост сме изправени пред едни реалности, с които трябва да се справим, каза още Цветелина Пенкова.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
10
0
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 340558 | Одобрение: 54738
Цветелина Пенкова....доста добро УбразУвание в Оксфорд и други.....Спрях да чета, като стигнах до "финансов аналблизатор за Астра Зенека".....Кучка значи....И толко образована, че не знае, че тока и газта са различни работи.....Те капутите в Англия може да си пържат яйцата на газ, но не и в България.....Тук високата цена на газа удря потребителите .....но откъде акъл за това в една голяма, бяла и образована патка.....?
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
1
3
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 135457 | Одобрение: -1983
Кольо гледай госпожата ти да не ви свари...иначе добре си намислил.
2
6
Чичкото (преди 1 годинa)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Ние мършо се стараем да пестим достатъчно но не можем да живеем с тези мизерни заплати
Истината преди всичко
9
6
makeo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33652 | Одобрение: 12922
От септична яма ти си излязъл. Заведенията на плажа са с канализация от време Оно. И не случайно в не всички заведения няма тоалетна. Ако тъй ставаше - копаш яма отзад и там отиват лайната - всяко едно щеше да е с WC. 🙂 Тъпак! А остатъците от кухнята не отиват в канализацията. P. S. И да ти кажа, точно на мен са ми ясни, държах заведение на плажа навремето, знам къде ми беше вързана тоалетната. 🙂 Млъквай сега, тъпак! Прибирай се в пещерата.  
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
2
2
cron1 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 80512 | Одобрение: -8723
Вместо да даваш глупави съвети, дай половината от огромната си заплата на някой старчески дом или други нуждаещи се хора!Гняв
Марио Кроненберг
1
2
Off Road (преди 1 годинa)
Рейтинг: 25040 | Одобрение: 6295
Хахаха, Ас... сигурно сме бил заедно в клас по биология Усмивка
4
2
ас (преди 1 годинa)
Рейтинг: 149036 | Одобрение: 23466
бас хващам че тая патка няма да изкючи нито един електро уред който не плзва и няма да си намали температурата с 2-3 градуса тази зима. ама тези мерки не са за тези които ги пропрвядват като някаква нова религия. те са за нас обикновените хора без валст без наследство хората които работят за да си изхранят семействата. а в същото време хора бил гейтс или джордж сорос ще хбят ток колто една малка държава в именията които не обитават в момента. 
3
1
Off Road (преди 1 годинa)
Рейтинг: 25040 | Одобрение: 6295
"какво могат да направят българите, за да направят икономии на природен газ" - Патицата, явно никога не е поглеждала енергийния микс на републиката, за да знае, че цената на газа е пренебрежима при ценообразуването на електроенергията у нас. За сведение на патицата, той, микса е публично достъпен.
1
9
Горан (преди 1 годинa)
Рейтинг: 12787 | Одобрение: -5058
калтак няма заведение по плажа което да няма септична яма, къде отиват боклуците от кухнята и кенефите във водата ли, или специално за няколко заведения са направили канализация за милиони, и това че лайната на половин варна  се изсипват в морето е друга тема но тя не е за твоя акъл дето го нямашУхилен, за нещата които не са ти ясни не се обаждай да не се излагаш, то не че не сме свикнали с твоите излагации и няма да ти е нито за първи нито за последен път, то да е хуй да ти го набия ама акъл няма какУхилен
да ама не
5
3
колю (преди 1 годинa)
Рейтинг: 7810 | Одобрение: 1285
мило цвети, заповядай в къщи да ме обучиш в правене на икономии......
може и по-добре
10
5
makeo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33652 | Одобрение: 12922
У ваше село там където живеете в пещери не знам как е, но в нашия град и цивилизацията по заведенията и плажовете няма септични ями. 🙂 Та, първо изчисти вашата, ей там отляво, точно до входа на пещерата, и после ходи уреждай нещо на някого. 😉 Аз ако чаках на парапитеци като тебе да ме уреждат, мани, мани.... през 2022 г. щях да си бърша задника с шума, като тебе. 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
2
8
Горан (преди 1 годинa)
Рейтинг: 12787 | Одобрение: -5058
мармалад ти цял живот си в криза, то май и са те правили на сила в криза и за това си така смотан, пак ти казвам ако не ти стигат парите кажи ще те уредя да ходиш да чистиш септичните ями по заведенията по плажовете, сега има много работа хората се веселят по заведенията и пълнят ямите и работната ръка не стига, като не ставаш за друго поне можеш да чистиш на хората лайнатаУхилен
да ама не
14
6
makeo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33652 | Одобрение: 12922
Начи, мноо обичам га паразитиращи върху народа ни милионери ми обясняват, как тряя седя на студено, да се къпя два пъти в седмицата и да съм си изключвал уредите..... та да съм икономисвал понеже съм в криза. В криза, в която именно въпросните паразитиращи върху народа ни милионери - вкараха държавата ни /респ. мен/! 🙂 Начи, на такива моментално ми идва да им тегля една путка майна. А ако са пред очите ми - такъв шамар да им отвъртя, че барем два зъба да им се разклатят. 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама