Европа би шута на Турция! ЕС замрази преговорите за присъединяването

24.11.2016 / 15:38 6


Изображение tvc.ru

С 479 гласа „за“ и 37 „против“ днес Европейският парламент замрази временно преговорите за присъединяването на Турция към ЕС. При гласуването 107 евродепутати се въздържаха. Резолюцията е съвместно решение на 8 парламентарни групи, но не е политически обвързващ документ. Той ще бъде представен на комисаря по външната политика и сигурността Федерика Могерини, както и на страните-членки на ЕС, и на правителството и парламента на Турция, съобщи "Пик".


В резолюцията остро се осъждат непропорционалните мерки на турските власти при условията на извънредното положение, въведено след опита за военен преврат от 15 юли и се настоява да бъде установено и спазвано върховенството на закона. Подчертава се, че сред основните причини за това решение е фактът, че Турция изведе на дневен ред връщането на смъртното наказание, а за исканото отпадане на визовия режим – неизпълнените 7 от общо 72 критерия.

Посочено е, че участието на Турция в Митническия съюз е от важно значение за страната, но то ще породи сериозни икономически последствия за нея. Акцентира се на факта, че е наложителна по-голяма финансова подкрепа за гражданското на базата на доклада за разходването на предприсъединителните фондове. Комисията на ЕС, Еврокомисията и Венецианската комисия насърчават турските власти за осигуряване на допълнителна правна подкрепа. Подчертава се, че отношенията между Турция и ЕС са от стратегическо значение, но същевременно действията на турското правителство извеждат страната от пътя към Европа, което е знак за липса на политическа воля от страна на управляващите в Анкара.

ЕП разчита на това Турция да не игнорира резолюцията, както често през последните години реагираше постоянното й представителство в Брюксел. В.“Хюрриет“ отбелязва, че колкото и документът да не е особено обвързващ, сега фокусът е обърнат към страните-членки на ЕС и техните окончателни позиции. ЕК поддържа становището си, че в ход е сценарият „губещи-губещи“, както се изрази във вторник пред ЕП Федерика Могерини. Няма никакви сигнали на този етап за продължаване на преговорите с Турция, с изключение на Австрия, която е с категорична позиция за тяхното окончателно прекратяване.

Президентът Реджеп Ердоган заяви, че решението на ЕП няма никаква стойност и също вчера Турция пое председателството на енергийната комисия в Шанхайската петорка, членството в която е новата цел на Анкара.Отвориха къщата, където никой не е живял 30 години: Това, което откриха в нея, наистина ги остави без думи! 

ВЛЕЗ И ВИЖ!

Влез сега в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук" -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

 https://www.facebook.com/groups/157731821468957/

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама  http://petel.bg/advertising-rates.html

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Мразя всичко турско, циганско, вмирисано, ислямско!
7
0
бай Тошо (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Мерци да почерпи.
8
0
ПЕТРОВ (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
БРАВО ДНЕС Е МНОГО ХУБАВ ДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПА.ЧУДЕСНА НОВИНА,РАДВАМ СЕ, ЩАСТЛИВ СЪМ, ЩЕ ПИЯ ЧАША ВИНО.НАЗДРАВЕ НА ВСИЧКИ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ.
14
0
Karamel (преди 10 месеца)
Рейтинг: 20696 | Одобрение: 10511
Турция дори и хипотетично няма място в ЕС! Гняв
15
0
Замръзени?!?! (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А бе направо ги прекратявайте бе! 
14
0
Д-р Бръкнипутев (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Познайте поне половината гласове против на кого са били? Естествено на нашите мангали от депесето.
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2017 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама