Евросъдът: Задължителната ваксинация е необходимост в демократичните общества

08.04.2021 / 16:13 1

Снимка: Pexels

Чешки семейства подадоха жалба в Европейския съд за правата на човека срещу задължително ваксиниране на децата. От институцията постановиха, че задължителната ваксинация може да се разглежда като необходимост в демократичните общества.

"Мерките могат да бъдат разглеждани като "необходимост в демократичното общество", мотивира съдът решението си и отбелязва, че чешката здравна политика е в съответствие с "най-доброто" за децата.

Съдът допълва, че целта е всяко дете да бъде предпазено от сериозни заболявания чрез ваксинация или изграждане на стаден имунитет.

В резултат на това съдът заключи, че няма нарушение на Член 8 от Конвенцията за защита на правата на човека и основните свободи, която е свързана с право на зачитане на личния и семейния живот.

За първи път евросъдът излиза с решение за задължителната ваксинация срещу детски заболявания. Експерти коментират, че решението може да окаже огромно влияние върху всяка политика за задължително ваксиниране срещу коронавируса.

В Чехия е задължително ваксинирането на деца срещу 9 заболявания, включително дифтерия, тетанус, морбили, хепатит Б и други.

Чешки родители внесоха жалба в европейския съд, след като бяха глобени за отказ да ваксинират децата си. Поради същата причина властите отказват достъп на деца до детски градини.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
какаАнче (преди 1 седмица)
Рейтинг: 821 | Одобрение: 61
Оксиморон. Задължителни и демокрация. Имаме пряко противоречие с Нюрнбергката конвенция. Корупцията вече стигна и ЕСПЧ. Вече няма кой да опази правата ви. Давай да емигрираме при путин. Там ваксините не са задължителни.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама