Езеро в Гренландия изчезна за няколко часа

05.12.2019 / 01:09 0

Изследователите в реално време наблюдават как това езеро на повърхността на гъстия лед на Гренландия се е изпразнило през дълбоки пукнатини в продължение на няколко часа, а явлението се очаква да зачести поради климатичните промени, съобщава Блиц.


Ледения слой на Гренландия може да бъде дебел няколко километра, а през лятото е обичайно повърхността да се стопи и да създаде езеро. Тогава езерото може да открие пукнатини в леда, да се разшири под налягане и да създаде голяма дупка, която се спуска към дъното на широката километри ледена покривка.

Но експерти от университета в Кеймбридж наблюдаваха езерото няколко дни след пристигането си и забелязаха, че две трети или близо пет милиона литра са изчезнали от повърхността в рамките на пет часа и са изтекли.Въздушните изображения на дрон показват голяма тъмносиня елипса, която преминава в по-малък светлосин кръг в дълбините.

„Дронът ни помага да направим висококачествени изображения на области, които са опасни за учените“, казва Том Фадил, докторант и пилот на дронове.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама