Ежедневни скандали на Пазар "Владиславово" във Варна. Бараки, сложени на място, което прилича на паркинг

16.09.2020 / 12:41 2

Редактор: Виолета Николаева, e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

Снимки "Петел"

От "Пазари" твърдят, че никога не е съществувало пространство, предназначено за паркинг

Пространство, което на външен вид изглежда е било предназначено за паркинг на пазар "Владислав Варненчик" в едноименния квартал във Варна, е заето от бараки. Те затварят достъпа на клиенти до сервиз, който се намира зад тях и е закупен още когато на мястото не е имало пазар.

За да разтоварят техниката си, клиентите паркират насред улицата, търговците от бараките викат охраната, защото автомобилите им пречат, и на мястото постоянно се разиграват скандали, разказват свидетели за "Петел". 


До сервиза има казина, чиито клиенти могат да паркират и другаде, заради което единствени потърпевши се оказват от сервиза за битова техника. Улицата, на която паркингът е зает от бараки, е запушена и пригодена за още търговци, по нея могат да влизат коли само от едната страна и то преминавайки бариера с дежурни. 
Малко по-надолу, пазарът стои празен и там търговци няма. За ситуацията ни разказва един от собствениците на сервиза:

Пеньо Пенев - собственик на сервиз за битова техника на пазар "Владислав Варненчик"

"Работя от 1984 година. От 1995 година този сервиз е закупен от петима акционери. Той е за ремонт на битова техника, по-точно - телевизори и домакински уреди. 

През годините бараки обсебиха паркинга пред нас, който е нужен на клиентите ни, за да спрат и да разтоварят уредите си. Този паркинг е към битовия комбинат, който е бил на това място, после е разпродаден и ние сме част от него. Бараките отпред се увеличиха през времето. Пазар нямаше, той се появи после. На улицата наредиха сергии и се започна търговия.

После донесоха сиви бараки, без никой нищо да ни обяснява, започнаха да ги трупат по паркинга и ни запушиха. Това започна през 1993 година. Тогава все още бяхме държавно предприятие. Бяха три области с един директор. И никой не ни защити да имаме видимост и да е лесно на гражданите. Много ядове започнаха да ни създават търговците. Клиентите ни паркират пред заетия вече от бараки паркинг да си свалят техниката, а търговците викат охраната, тя идва и започва да гони и стресира клиентите ни. 

Търговците не искат да бъдат на острова, предназначен за тях по-надолу, а искат да са тук на улицата, за да се виждат лесно и те. 

Според мен най-лесно е да се освободи паркингът, тези търговци има къде да отидат и се решава целият проблем". 

 

Валентин СтаневКоординатор на пазар ,,Владиславово‘‘

Достъпът до сервиза за битова техника не е променян и е съществувал във вида, който е при неговото закупуване.

Никога не е съществувало пространство, предназначено за паркинг на п.п. Владиславово.

Физическата охрана, осигуряваща безопасността на преминаващите през пазарната площадка граждани, никога не е възпрепятствала клиентите на съответния сервиз.

Конфликтната ситуация, която се създава е по повод извършваните нерегламентирани ремонтни дейности по паркирали на уличното платно автомобили, с което се създават предпоставки и за ПТП.

Фирма Пазари ЕАД нееднократно е получавала сигнали от граждани и наематели във връзка с извършването на тази нерегламентирана 
и забранена дейност на уличното платно от представителите на сервиза.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
MrBean (преди 1 месец)
Рейтинг: 40421 | Одобрение: 6181
Да припомним че въпросния В.Станев е браче на Янко Станев...така че оправия нема!
1
0
:) (преди 1 месец)
Рейтинг: 14845 | Одобрение: 5510
Бутайте ги, какво ги чаката. Като са собственици на мястото и паркинга. А тия са му се настанили като катун. Айде багера и до там. Владиславовски номера! 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама