ФИФА намалява наполовина заплатите на всички футболисти

26.03.2020 / 21:58 0

В четвъртък ръководителите на ФИФА обсъдиха на видеоконференция промените, които световният футбол трябва да предприеме, за да се адаптира към глобалната криза, породена от коронавируса. В срещата взели участие и представители на футболни клубове, както и хора от FIFPro. Всички участници в дискусията се обединили около мнението, че е нужно да се направят някои промени, така че футболните клубове да оцелеят финансово. Предложенията, направени от ФИФА, могат да влязат в сила още следващата седмица, смята Marca, цитиран от Dsport.bg.

Международната футболна федерация предлага намаляване с 50% заплатите на футболистите, докато пандемията продължава да парализира световния спорт. Когато ситуацията се нормализира, месечните възнаграждения ще бъдат отново изплащания изцяло по договор.

Друга предложена мярка е да се забрани на клубовете да прекратяват договорите на своите играчи и хора от щаба. Ще бъде създаде специален фонд, в който ще бъдат налети стотици милиони евро, за да може футболистите да получават поне половината си заплата. Така ще се гарантира, че футболните отбори ще продължат дейността си и след края на кризата с COVID-19.

Как ще завърши настоящата кампания все още не се знае. По всяка вероятност всяка държава ще може да вземе решение, отнасящо се за местното първенство. Взетото решение по никакъв начин не трябва да застрашава здравето на футболисти и треньори.

Настоящите договори на играчите ще бъдат удължени автоматично до края на сезона. Ако даде футболист вече е подписал договор с клуб от 30 юни, то той ще трябва първо да завърши първенството с настоящия си тим преди да го напусне.

По време на ситуацията с коронавирус клубовете няма да бъдат задължавани да транспортират свои футболисти, които да защитават фланелката на националния си отбор.

Санкции ще бъдат налагани на клубове, които не плащат на футболистите, не изпълняват мерките на ФИФА или не се интересуват от здравето на персона си (включително играчи и треньори). Клубовете обаче ще има правото да не назначават за постоянно нови служители. Глоби се предвиждат за футболисти, които са напуснали страната, в която се състезава отборът им, без уважителна причина или, ако не докладват за своето пътуване.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама