ФК Спартак спечели съдебна битка за името

09.03.2016 / 22:00 6

Новият ФК Спартак (Варна), основан от Атанас Атанасов - Орела и покойната футболна легенда на клуба Живко Господинов, спечели първата си битка в съда - за името, срещу ФК Спартак от 1992 година.

Ликвидатор на ФК Спартак от 1992 г. е Иван Петров, а в регистрите е записано, че клубът е с прекратена дейност от 2003 г. Именно поради тази причина Варненският окръжен съд не уважи претенциите на Иван Петров, че новия ФК Спартак носи неправомерно това име и се произнесе в полза на отбора, който припознават феновете в момента.

За решението на съдията допринесоха и още няколко неща,  като например това, че този отбор на спартаклии, който в момента играе в „А” окръжна група е регистриран като ФК "Спартак" (Варна).

Иван Петров може да обжалва съдебното решение в 14-дневен срок пред Висшия апелативен съд, но според специалисти няма да стигне до положителен за него резултат.

Както е известно, новият ФК Спартак се е устремил към Североизточна „В” група, като на сесия на Общинския съвет през април очаква да получи за стопанисване спортен комплекс "Локомотив". След като клубът се сдобие със собствена база, ще развие школа и ще бъде приет за нов член на БФС. 
 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама