Фандъкова проговори за нов кметски мандат и обяви 2019 за годината на…

12.01.2019 / 11:13 11

В момента все още е рано да се вземе решение дали ще се кандидатирам за нов мандат. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ, пише Блиц. 
„Ще си задавам всички въпроси след няколко месеца, ще го обявя публично“, обясни още Фандъкова. Тя коментира, че всеки ден ѝ задават въпроса дали ще се кандидатира за нов мандат и посочи, че когото има готово решение ще го съобщи на всички.
 
„Ако кметовете сме чакали последната година, за да покажем какво можем да направим, то много лошо за нас. Винаги съм казвала, че нашата работа се оценява през цялото време, че кампанията за следващите избори започва от първия ден“, коментира кметът на столицата.
 
Тя уточни, че през 2019 г. са заложени 15 обекта за ремонт, като акцентът на Столична община са кварталите и улиците. „Изискват се време и усилия да напреднем. Мисля, че показахме, че с усилия и последователна работа успяваме базовата инфраструктура да подобряваме. Миналата година имахме 40 обекта. Нека да припомня участък от бул. „България“, който за първи път, откакто е изграден цялостно се реконструира. Няма как да не искаме да продължим това, защото виждаме разликата“, коментира кметът на София. Тя уточни, че се залага още един участък от бул. „Тодор Каблешков“.
 
Относно казусът с винетките и Северната тангента кметът на София се извини, че не са успели с АПИ да постигнат предварително договореност. Тя благодари за това, че са били приети аргументите на общината.
 
„За голяма част от софиянци това е градски път. Пет района се обслужват от Северната скоростна тангента“, каза тя и обясни, че приема и аргументите на АПИ, защото това са огромни инвестиции. Тя е убедена, че ще постигнат споразумение
 
Проектът за бюджет на общината за 2019 година е малко над 1 000 600 000 лева. Приоритетите са безспорни - инфраструктура, модернизация на подземния и наземен транспорт, инвестиции в училища и детски градини, екология.
 
Йорданка Фандъкова не смята за грешка реконструкцията на "Граф Игнатиев". Той е бил абсолютно необходим и задължителен. Подменена е почти изцяло подземната инфраструктура, канализация на над 100 години, топлопроводи. В момента обектът е завършен само в частта на трамвайните релси. В момента работата е спряна заради ниските температури.
 
„Проблемите със строителните компании са сериозни. Аз настоявам те да осигуряват достатъчно добро заплащане на работниците, за да не отиват в Германия или Франция, добрите специалисти да остават в България“, каза кметът на София.
 
Тя обясни, че се налагат санкции както на големите строителни обекти, така и на малките когато не са си свършили работата.
 
15 големи обекта за заложени за ремонт през 2019 година. „Акцентът е върху кварталните улици. 2019-та ще е годината на метрото - до края на тази година ще имаме 48 километра. Ще има предложение за закупуване на нови влакове, както и за започване на реконструкция на старите влакове“, заяви Фандъкова.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
кгб (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
гласуваш не гласуваш учителката ще е / цц  брой / 
2
0
НИКИ (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
 НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ ДА УПРАВЛЯВАТ ЖЕНИ  НО НЕ ТАКИВА КАТО ФАНДЪКОВА ,КАЛИНКИ, А КАТО РЕНЕТА ИНДЖОВА ДЕТО ДА ГИ СЛАГА ТАМ КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО НА ГЕРБЕРСКИТЕ КРАДЦИ.
1
5
безморални търтеййййй (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Не можете да се поберете в кожите си, че има хора които работят, без значение от коя партия са! И крайно време вече е ЖЕНИ да управляват тази държава. Вие тук дето все си ги "вирите" и освен простотия и цинизъм нищо друго не ръсите, хванете терминал 2 и никога за нищо на света не се връщайте. Но едва ли един от вас и повече от месец ще изкара - от Вас пръска само злоба, арогантност и мързел.
5
1
Ще стане (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Познайте кого пак ще изберат тъпите софиянци?
8
0
Съвет (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Предлагам на Фандъковата внучка на активни борци да  открие предизборната си кампания на площад "Славейков"! "Победата й е сигурна!" А от "Джи пи груп" да раздават листовки с лика й "ненагледан"!
10
0
Фандъка е : (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Основната Крадла на боко, заедно с Николов-Бургас, портних - Варна, тотев- Пловдив и всички герберунгерски кметове! 
10
0
до "до вд" (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ще опказва, мутро СИКаджийска, неграмотен простак и илзач ан дебелия задник на една СИКаджийска мутра от Банкя! Ще показва и хоро ще играе! Особено, задължително трябва да показва тази хубавица на снимката, която е срам и резил за столица като София! Даже повече от срам и резил! Тази на снимката е кошмарът на София, което е доказано, а и тя го доказва с всеки изминат ден! Хайде де, хайде да си обяви кандидатурата за нов мандат, че да й видим резила, поредния резил по-точно! Но той ще бъде и грандиозен! Абе, тая на снимката не се ли усеща, не вижда ли колко много я мразят хората?
3
10
До вд (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Никой нищо няма да ти показва. Кой си ти, че ще ти показват? Пръдня такава, нагла. Ще му показват на бай Никой. Бегай от тука. Като нямаш пари, отивай да работиш, не да гледаш в чуждата паница. Събота е работен ден, пръдня мързелива.
9
2
вд (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
всеки кандидат за кмет да покаже колко е богат и от къде е спечелил,ако лъже и прикрива средства в кауша и пред детектора на лъжата,че няма да краде,тогава да видим колко кандидати ще има,тази първа ще се откаже
0
2
ATTENTION! LOOKING FOR A CAT! (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Can I reach mrs. Fandak, maybe she can find my cat?
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
 Наглостта на ГЕРБаджийската слугиня, Дана даскалицата, е безгранична! С какъв сурат ще се кандидатираш отново ма, нещастнице?! ти срам нямаш ли? Впрочем, КОЙ от ГЕРБаджийските корумпирани, некадърни и неграмотни простаци има срам? Те отдавна, дори по рождение са оперирани от срам! Та ти съсипа София ма, Данке, съсипа я и я унищожи! Мястото  ти е в затвора, а не в столичната община!
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама