"Файненшъл таймс": Лондон се отказва от пълните гранични проверки с ЕС на 1 януари

12.06.2020 / 11:42 1

Британското правителство се е отказало от плановете да въведе пълни гранични проверки с ЕС на 1 януари в резултат на пандемията от коронавируса, пише вестник „Файненшъл таймс“. Според изданието членът на кабинета Майкъл Гоув е приел, че бизнесът не може да се справи с проблемите, произтичащи от пандемията, и в същото време да се опитва да реши въпросите по границата в периода след Брексит, предаде БНР.

Предвижда се при това положение вместо пълни проверки правителството да въведе временен по-лек режим на проверки по британските пристанища като Дувър за постъпващите стоки от ЕС, както в случай на Брексит със сделка, така и при сценарий без сделка. Министрите обаче приемат, че стоките от Обединеното кралство към ЕС вероятно ще бъдат обект на пълна проверка при влизането им във Франция.

„Файненшъл таймс“ цитира източник от кабинета да казва: „Отчитаме ефекта на коронавируса върху британския бизнес и при положение че Лондон поема контрол върху законите и границите си в края на годината, министрите ще подходят прагматично и гъвкаво“.

Стъпката, която се очаква да бъде официално обявена преди ускоряването на подготовката за Брексит без сделка през юли, представлява рязък обрат от февруари, когато Гоув оповести, че стоките, издаващи от Европа, ще бъдат подложени на пълни проверки.

„Искаме да помогнем на бизнеса да се приспособи към промените и възможностите извън Общия пазар и Митническия съюз“, допълва източникът.

Възможно е още днес по-късно от „Даунинг стрийт“ да излязат с декларация по въпроса.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
firebg (преди 1 годинa)
Рейтинг: 93 | Одобрение: -47
[table][tr][td]пожарни касети[/td] [td][url=http://www.firebg.org/bg/products/64/65/]http://www.firebg.org/bg/products/64/65/[/url][/td] [/tr] [/table]

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама