Фиат се хвърли в реката от завоите на смъртта. Майка и син оцеляха по чудо след падане в 20 метра пропаст (видео)

11.07.2018 / 11:23 3

Снимки и видео: Котелнюз

Тежко ПТП стана на печално известния участък от пътя между с. Тича и Котел, пише местният сайт Котелнюз. 


Завоите на смъртта отново припомниха за своето кръвожадно присъствие. За щастие на катастрофиралите и за слава Божия, майка и син от Велики Преслав оцеляха невредими в изключително тежко и зрелищно ПТП на два километра от входа на село Тича.

Колата се е хвърлила в дерето  точно пред паметника на младеж от селото в завоя, който стана и негово лобно място.

Управлявалата FIAT Punto жена, с шуменска регистрация каза:” Тъкмо беше спряло да вали, цялата пътна настилка беше много мокра. Познавам пътя, често пътувам оттук. Въпреки, че се движехме доста бавно, реших още да намаля с оглед на многото завои. С натискането на спирачките колата поднесе, последва удар в мантинелата, след което за части от секундата паднахме в дерето. Имахме късмет, че автомобила падна в реката почти по гуми и леко остана на една страна, което направи най-бързо и безопасно излизането ни от колата. Отдавам изключително значение на факта, че двамата със синът ми бяхме с предпазните колани. Искам да отправя апел към всички водачи винаги да ги ползват. Не мога да коментирам дали пътната настилка е виновна за произшествието ни.”

Гражданин от община Котел, който чакаше да приключи евакуацията на колата от дерето, се възмути докога ще е така в този пътен участък.

„След всеки дъжд или роса, тук непременно стават катастрофи, колко хора загинаха точно на това място в рамките на има няма 300 метра. Това асфалт ли е – погледнете как се пързаля.”

На мястото на катастрофата беше и общинският съветник Мастън Муртазов от ОБС Котел, който е бил един от първите, които са се притекли на помощ. С нескрито възмущение той също акцентира върху качеството на пътя и поиска всеки да си припомни имало ли е такива катастрофи в този участък преди той да бъде последно асфалтиран.

Спонтанно съветникът реши да внесе предложение в ОС на входа и изхода на село Тича да се постави огромен билборд, на който да са поставени фотоси от множеството катастрофи тук, с което водачите да се респектират и вниманието им да бъде още по-повишено докато преминават опасния терен."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
3
Loshiq (преди 1 годинa)
Рейтинг: 5662 | Одобрение: 1337
У нас ремонтирането на пътища и очастъци с повишена ПТП са срамна и недоходоносна работа. Затова държавата се снишава и прехвърля решението на населението и МВР. Докато хората се карат кой крив кой прав, забравят за главния проблем, лошите пътища и проектанстки недомислици. А МВР, те са лесни, ще сложат една камера и ще напълнят джобчето.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама