Финансова политика на ЕС

11.01.2017 / 09:54 0

В условията на икономическата криза през последните няколко години и за да излязат от нея, държавите, които съставят ЕС изготвят съвместно своите финансови политики, за да си сътрудничат и да ги съфинансират. Тази координираност касае най-вече 19-те членки на ЕС, които приеха еврото за своя единна валутна единица. И 24-те страни са част от ИПС – икономическия и паричен съюз, който представлява среда на финансова приобщеност, имаща за цел насърчаване на откриване на нови, трудови места и устойчив, интелигентен растеж, както и балансиране на световни икономически предизвикателства като кризи и катаклизми.

Кодексът на ЕС за правата на потребителя в онлайн среда е базиран върху основните права и ценности, произлизащи от европейската правораздавателна система, които гарантират прозрачност и сигурност, осъществявайки достъп до електронни мрежи, дейности и продукти, както и боравейки с тях. Все още на българина му е трудно да си представи какво е онлайн кредитиране, тъй като до много скоро той още се учеше какво е онлайн търговия. Общото законодателство на ЕС почива на разнообразни директиви и конвенции в сферата на онлайн комуникациите, търговията и защитата на гражданите. Освен това, в повечето случаи тези права и свободи биват променяни, тъй като страните на ЕС имат право в известна степен да ги променят, поради специфичните особености на своите национални конституции, и това е предвидено в общото, европейско право. В резултат на това се допуска при приемственост от една страна-членка на такива принципи в нейната законодателна система да влязат по-високи нива на сигурност от предвижданите, относно съответния принцип. Например, в сферата на сигурността на потребителите, макар тези права да не са нови, поради комплицираност в юридическата рамка доста онлайн потребители може да не са информирани за тях. Това е довело до нуждата от създаване на Кодекса на ЕС за правата в онлайн среда и по-точно всеки, който борави с интернет да знае минимум основните си права. Законовите разпоредби на европейското право, в интернет пространството се отнасят до всички онлайн дейности, както когато комуникират, черпят информация, пазарувайки онлайн, така и когато теглят кредит онлайн.

 

Източник: Кредит ВОК.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама