Финландия ни предлага БТР-и

27.09.2017 / 08:40 15

Илюстрация
борса.bg

Финландска компания е отправила оферта към страната ни за продажбата на пехотни бронирани машини местно производство. Това стана ясно по време на откриването на международната конференция „Въоръжените сили на бъдещето 2040". Предложението е във връзка с проекта за модернизация на Сухопътните ни войски.

Две демонстрации на бронираната машина 8х8 (Patria AMV) вече бяха проведени в България. На първата бе демонстрирана стрелба с 30-милиметрово оръдие, а на втората машината бе оборудвана с 30-милиметрово оръдие, отговарящо на стандартите на НАТО и тя представи амфибийна способност с балистична и минна защита.

Ще предложим прегласуване на двата проекта – за самолет и кораб и нов трети проект за военна пехотна машина, каза зам.-министърът на отбраната ген.-лейтенант Атанас Запрянов по отношение на модернизацията на армията, като уточни, че на пехотата са й необходими 198 нови машини.

И добави: Тоест ние ще помолим нашия парламент да утвърди проекта за инвестиционни разходи на самолетите и корабите и да добавим проект за инвестиционен разход за военни машини на пехотата. По думите на Запрянов прегласуването няма да забави първите два проекта, които минаха през парламента през юни миналата година, защото изискванията за предложения се коригират само в частта финансова схема, а всички останали технически изисквания са същите.
 Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
13
10
Ханк Рум (преди 5 години)
Рейтинг: 15800 | Одобрение: 3125
А какво пречи да произведем, да модернизираме?Или там комисионните не са атрактивни ...?
12
8
Ханк Рум (преди 5 години)
Рейтинг: 15800 | Одобрение: 3125
А какво ще правим с нашите 750 БТР-а, 150 БМП и около 1000 МТЛБ-та, произведени в България?:unsure:
6
2
kris (преди 5 години)
Рейтинг: 243355 | Одобрение: 27460
Patria работи от известно време с американската Локхийд и произвежда за морската пехота АТВ наречено  Havoc.......За предимство се смята сменяемите куполи , оборудване и въоръжение , както и спазване на НАТОвските стандарти .......Цената е добра , за да си го позволят наколко скандинавски държави , тези от бившите югославски републики плюс Южна Африка.......А дали пробитият български джоб , може да си го позволи е под въпрос......!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
7
1
snaipstall (преди 5 години)
Рейтинг: 4832 | Одобрение: 1567
Що може ЗИЛ-ове да  возят войската ли?! Аз ще ти кажа. Защото няма друго. Защото ЗИЛ-а е универсална машина, минава отвсякъде, евтина поддръжка, части много. Калашниците по-добре да не ги сменят. Няма други такива автомати. ;)

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама