"Флагман": Пътници заклещени в междуградски рейс! Пържат се на над 40 градуса в аварийната лента

08.08.2016 / 17:31 6

Возилото се развалило, шофьорът залива мотора с вода, няма рейс, в централата не знаят нищо

Над 40 пътници са в задушен и жегав капан в автобуса Бургас - София на фирма "Юнион-Ивкони". Това съобщи за "Флагман" един от пътниците - Емил Димитров. Малко след Стара Загора един от датчиците на автобуса започнал да свири. Шофьорът изключил климатика и намалил скоростта. Спрял извънредно на бензиностанция "Петролиум Го" преди Пловдив и започнал да носи вода в туби и да залива с нея мотора.


Пътници го чули да говори с диспечерите, които му казали, че няма свободна кола, която да вземе  хората. След като охладил мотора по най-примитивния начин, докато хората се пекли на адската жега, потеглил по аварийната лента с 20-30 километра в час.  Вътре настъпи неописуема жега, климатикът не работи, проветрение няма отникъде, оплаква се г-н Димитров. Пътниците едва дишат, особено откъм слънчевите места, на някои започва да им прилошава.
Шофьорът нито веднъж не взел микрофона да уведоми хората какво се случва. На задаващите въпроси лично към него отговарял нервно - колата е развалена.
На километър 100 датчиците отново засвирили и автобусът спрял.

Обърнахме се  с въпрос какво се случва с рейса към централата на фирмата в Бургас, но те нямаха идея, че има аварирал автобус. Насочиха ни към офиса на автогара "Юг", но оттам също отказаха да кажат какво става и ни помолиха да затворим телефона, защото имали да обслужват клиенти.
На въпроса можем ли да цитираме това, отговорът беше - не, не можете!
Звъннахме за информация и в главния офис на фирмата в София, обаче оттам също не знаели какво се случва и нямали данни за аварирал автобус. Обещаха, че като се сдобият с информация, ще ни звъннат. И още звънят...
Междувременно разваленото возило се добрало до бензиностанция ШЕЛ край Пазарджик и окончателно свалило пътниците да чакат да дойде друга кола да ги вземе.
По разписание автобусът трябваше да е в София  в 16,30. Но е край Пазарджик и не е ясно докога хората ще висят там. За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
1
caisa (преди 7 години)
Рейтинг: 8411 | Одобрение: 1931
Неприятно
НАЙ-ЗАБАВНИТЕ СЪВРЕМЕННИ ДЕТСКИ СТИХЧЕТА

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама