"Флагман": Взривоопасно: ДОСТ иска признаване на турското малцинство у нас – първа крачка ли е това към автономия?

22.03.2019 / 15:33 8

Автор Флагман

ДОСТ е стартирала подписка за признаването на турско етническо малцинство в България, призна преди няколко часа един от лидерите на движението Зюрфедин Али. Не става ясно кога е започнала акцията, но явно до този момент има много поддръжници, защото Али отбелязва, че вече се правят официални постъпления пред Главна прокуратура на Република България, съобшава "Флагман".


 „Да се предостави конституционен статут на малцинства на турци, роми, помаци и др. малцинствени групи.

Ще спечелим, защото изискваме приемането на основното ни човешко право - признаването на етническата и религиозна принадлежност. 

Попътен вятър, братя и сестри.

Щастлив е онзи, който може да се нарече турчин!

”, коментира Зюрфедин Али в социалните мрежи, където има изключително влияние и хиляди последователи.

Акцията му не е солова, а вследствие на решение от последното национално заседание на ДОСТ от 17 март(неделя).

Признаването на турско етническо малцинство е първа крачка към автономия на територията, категорични са политолози. Взривоопасната акция, която според юристи противоречи на Конституцията, бе заглушена от политическия скандал с апартаментите на властта и на малцина им светнаха лампите, че под носа ни цъка етническа бомба.

До този момент само НФСБ е взела позиция по казуса. От партията изпратиха декларация, в която категорично се противопоставят „на опитите на противокоституционната партия ДОСТ да посегне на единството на българската нация”.

„За нас това е цинична акция на етническо разделение, която противоречи на Конституцията на Република България и е изключително опасна за мира в страната. Национален фронт за спасение на България призовава всички политически сили към единение срещу тази нагла кампания, която партия ДОСТ поема. Докато обществото ни е занимавано със сапунени сериали около покупката и продажбата на имоти и апартаменти, Турция през партия ДОСТ осъществява поредно посегателство върху единството на българската нация”, написаха в декларацията си от НФСБ.

От партията отбелязват, че многократно са алармирали за опасността от съществуването на партия като ДОСТ и поредната кампания показала, че са били прави.

„НФСБ е готова да предприеме незабавни мерки за прекратяване на регистрацията на партия ДОСТ, която с действията си за пореден път грубо погазва Конституцията и става все по-опасна за етническия мир в страната”, допълват още от патриотичната партия.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
9
3
Чичо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 38440 | Одобрение: 5770
Мноооо си тъп Сашеее..УхиленУхиленУхилен
7
2
Чичо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 38440 | Одобрение: 5770
Кускусе, гей смотан, сигурно косовските циганя са си построили хубави къщи. Бизнесът им е контрабанда с наркотици и оръжие. Така че нормално. И в БГ циганите сутеньори и контрабандисти имат палати.
19
4
Гунчо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1087 | Одобрение: 327
А може би НФСБ късничко се сети, че идват избори и трябва да си поизлъскат имиджа, бая изцапан с подлизурстване на ГЕРБ и неизпълнени обещания?
32
4
Варна (преди 1 годинa)
Рейтинг: 76542 | Одобрение: 36797
това са пълни глупости. никой от т.нар. български турци, които са чисти българи помохамеданчени навремето, няма интерес да се отцепва. те в Турция ги приемат за рая и гяури, а тука си имат бизнеси, управляват държавата, служби им се намират бързо и лесно чрез ДПС, европейски граждани са и могат да си ходят из цяла Европа свободно. трябва да са луди да си подпалят чергата и че на децата си заради страна като Турция, която всеки момент може да се разпадне заради кюрдите и сриващата им се икономика. 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
30
4
Евстати (преди 1 годинa)
Рейтинг: 3628 | Одобрение: 1983
Ето защо беше цялата тая дандания с Цвъци.... за да може дост да си пуснат нещата, май ще има скоро второ турско изселване....

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама