"Флагман": Взривоопасно: ДОСТ иска признаване на турското малцинство у нас – първа крачка ли е това към автономия?

22.03.2019 / 15:33 8

Автор Флагман

ДОСТ е стартирала подписка за признаването на турско етническо малцинство в България, призна преди няколко часа един от лидерите на движението Зюрфедин Али. Не става ясно кога е започнала акцията, но явно до този момент има много поддръжници, защото Али отбелязва, че вече се правят официални постъпления пред Главна прокуратура на Република България, съобшава "Флагман".


 „Да се предостави конституционен статут на малцинства на турци, роми, помаци и др. малцинствени групи.

Ще спечелим, защото изискваме приемането на основното ни човешко право - признаването на етническата и религиозна принадлежност. 

Попътен вятър, братя и сестри.

Щастлив е онзи, който може да се нарече турчин!

”, коментира Зюрфедин Али в социалните мрежи, където има изключително влияние и хиляди последователи.

Акцията му не е солова, а вследствие на решение от последното национално заседание на ДОСТ от 17 март(неделя).

Признаването на турско етническо малцинство е първа крачка към автономия на територията, категорични са политолози. Взривоопасната акция, която според юристи противоречи на Конституцията, бе заглушена от политическия скандал с апартаментите на властта и на малцина им светнаха лампите, че под носа ни цъка етническа бомба.

До този момент само НФСБ е взела позиция по казуса. От партията изпратиха декларация, в която категорично се противопоставят „на опитите на противокоституционната партия ДОСТ да посегне на единството на българската нация”.

„За нас това е цинична акция на етническо разделение, която противоречи на Конституцията на Република България и е изключително опасна за мира в страната. Национален фронт за спасение на България призовава всички политически сили към единение срещу тази нагла кампания, която партия ДОСТ поема. Докато обществото ни е занимавано със сапунени сериали около покупката и продажбата на имоти и апартаменти, Турция през партия ДОСТ осъществява поредно посегателство върху единството на българската нация”, написаха в декларацията си от НФСБ.

От партията отбелязват, че многократно са алармирали за опасността от съществуването на партия като ДОСТ и поредната кампания показала, че са били прави.

„НФСБ е готова да предприеме незабавни мерки за прекратяване на регистрацията на партия ДОСТ, която с действията си за пореден път грубо погазва Конституцията и става все по-опасна за етническия мир в страната”, допълват още от патриотичната партия.Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
9
3
Чичо (преди 3 години)
Рейтинг: 43352 | Одобрение: 6487
Мноооо си тъп Сашеее..УхиленУхиленУхилен
7
2
Чичо (преди 3 години)
Рейтинг: 43352 | Одобрение: 6487
Кускусе, гей смотан, сигурно косовските циганя са си построили хубави къщи. Бизнесът им е контрабанда с наркотици и оръжие. Така че нормално. И в БГ циганите сутеньори и контрабандисти имат палати.
19
4
Гунчо (преди 3 години)
Рейтинг: 1087 | Одобрение: 327
А може би НФСБ късничко се сети, че идват избори и трябва да си поизлъскат имиджа, бая изцапан с подлизурстване на ГЕРБ и неизпълнени обещания?
32
4
Варна (преди 3 години)
Рейтинг: 92130 | Одобрение: 38205
това са пълни глупости. никой от т.нар. български турци, които са чисти българи помохамеданчени навремето, няма интерес да се отцепва. те в Турция ги приемат за рая и гяури, а тука си имат бизнеси, управляват държавата, служби им се намират бързо и лесно чрез ДПС, европейски граждани са и могат да си ходят из цяла Европа свободно. трябва да са луди да си подпалят чергата и че на децата си заради страна като Турция, която всеки момент може да се разпадне заради кюрдите и сриващата им се икономика. 
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".
30
4
Евстати (преди 3 години)
Рейтинг: 3628 | Одобрение: 1983
Ето защо беше цялата тая дандания с Цвъци.... за да може дост да си пуснат нещата, май ще има скоро второ турско изселване....

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама