Флашмоб поставя началото на нова грамада пред община Варна

14.09.2018 / 09:40 27

Снимка фейсбук

Флашмоб, озаглавен „Грамада на недоволството пред Община Варна”, ще се проведе от 18.00 часа тази вечер пред сградата на местната управа, съобщи Дарик.„Призоваваме за издигане на нова Грамада пред Община Варна. Който може, да мине и да остави камък”, обявиха организаторите - фейсбук общността „За Морската”.

„Недоволни сме от грижата на нашите власти към нас. Те не ни опазват! Газенето на велосипедисти и пешеходци – по тротоари и пешеходни зони – стана епидемия”, се посочва в поканата за флашмоба.

„Искаме безопасен живот! Искаме справедливост! Искаме спазване и прилагане на законите. Искаме спиране на незаконните гонки със залагания, провеждани без притеснения пред очите на полицията. Искаме вдигнати пешеходни пътеки на проблемните места и булеварди, искаме ограничителни колчета по тротоарите. Искаме обезопасени пешеходни пътеки в подстъпите до Морската градина и настояваме от години за спиране на движението на автомобили по алеите ѝ! Там има огромна опасност от инциденти с пешеходци или велосипедисти. Същото е положението и по крайбрежната алея „Кап. Георги Георгиев”. Искаме безопасни условия за пешеходците в условията на продължаващи с месеци ремонти и строежи на градската инфраструктура на Варна”, заявяват още организаторите на протестната акция.

Пред общинския билдинг на бул.”Осми приморски полк” 43 вече имаше една грамада от камъни. Тя се появи по време на февруарските протести във Варна през 2013 г., след самозапалването на Пламен Горанов. Грамадата беше разчистена в началото на 2016 г. 

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
Оф .... (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Е, няма друг такъв град .... с прости общинари и прост народ !
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Това малко  нарушение ли ти се вижда бе!?
2
4
Теодор (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Община Варна няма нищо общо с този ужасен инцидент.Наистина трябва пред КАТ да се стачкува.Спират ,,нарушители",че говорели по телефона или са без колан или са забравили да включат фаровете си през деня.А истинските престъпници,като този убиец и много други подобни за тях не са нарушители.А да сте видяли да глобяват моторист каращ с бясна скорост на една гума?А да сте видяли да глобяват пешеходци,които масово и безразборно пресичат абсолютно неправилно през булевардите?
5
0
Има решение (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
В целия град да се направят повдигнати пешеходни пътеки
17
7
motoristka (преди 4 месеца)
Рейтинг: 69052 | Одобрение: 33712
Мисля, че камъните трябва НЕ да се трупат на купчина, а да се МЯТАТ по главите на общинарите, като се почне от кметчето с потника...
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
10
1
аз съм против (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
За съжаление и цял ден да пишеш не може да ме убедиш,че общината има връзка с конкретния случай.За всичко си прав и още да пишеш пак ще си прав.Но не общината е тази ,която налива мозък в главите на хората.Наглостта на този убиец е безгранична.Ще има ли камъни на независимост след ,като го осъдят  условно?Аз съм съгласен с всичко написано но съм против за  грозната купчина камъни, която поне за мен нищо не значи.
5
4
Варна (преди 4 месеца)
Рейтинг: 45473 | Одобрение: 23688
кога махат безумието наречено Синя зона в центъра
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!
13
0
до "аз съм против" (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
За да разбереш какво общо има общината, обърни внимание на исканията - до едно са от компетентност на общинските власти. Хвърлиха милиони за някаква имитация на велоалеи, които нито са велоалеи, нито са пешеходна зона. На практика са напълно неизползваеми, защото нито в закона са уредени, нито в наредба на общината, нито пък някой следи за начина им на ползване. Майки тикат колички во велоалеите, защото по плочките на тротоарите е по-неудобно, деца карат ролери и скейтове, баби и дядовци си ходят по тях, защото асфалтът е по-удобен за бастунчетата... Идея нямаме кой ще носи отговорност ако на велоалея пострада пешеходец. Иначе към Общината си имаме съвет за пътна безопасност, чиито членове вземат допълнителни пари, за да не правят абсолютно нищо. След направата на велоалеите на повечето места останаха натрошени тротоарни плочки, които никой няма идея да ремонтира. Въздухът в града е мръсен, нощната тишина никаква я няма, на много места има постоянни проблеми с водоподаването, рушат се детски площадки и спирки, а общинска полиция никаква я няма. Ремонтите на инфраструктурите са скъпи, но затова пък некачествени, поради което се правят непрекъснато, което хвърля в хаос движението в града. Да изброявам ли още или толкова е достатъчно?
14
4
хе-хе (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Аз бих поставил камък, но поради: 1.Безбройните и безкрайни ремонти из Варна, заради които ежедневно висим в задръствания и дишаме мръсен въздух. 2. Безумната синя зона в центъра, заради която там вече не може да се намери място за паркиране. 3. Липсата на поддръжка на все още неразкопаните улици и тротоари във Варна.  4. Неспособността да бъдат завършени в рамките на една календална година ремонтите на училищата във Варна. Мога още да изреждам, но и това е достатъчно, като отговорността за всичко изредено е изцяло на Община Варна.
11
4
до da (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Това са етапите на недоволството. Първо мирен протест, после грамада от камъни, за да напомним на онези вътре и онези отгоре, че тези камъни могат да послужат за директно вразумяване право в безхаберните им и нагли глави, после започват протестите, които набират скорост, обхващат другите градове и столицата, докато накрая се хвърлят оставки. Ако протестите и бдителността на българите не свършат с обявяването на оставката и насрочването на нови избори, а продължат и по време на самите избори и излъчване на ново правителство, значи може да имаме успех, за разлика от 2013 г. и костинбродската печатница с бюлетини свръхпечат. Трябва да има граждански обединения, която зорко за следят за купуване на гласове и законосъобразно протичане на изборния процес. Трябва да има независими външни наблюдатели. Трябва да се настоява за избори като в Русия - във всяка изборна секция камери, които предават онлайн в реално време, за да може всеки да следи изборната си секция, да види отварянето на урната, прочитането на бюлетините и протоколите. Не трябва да се допуска машинно и електронно гласуване, които дават безкрайно много възможности за манипулация на вота. По време на протестите не трябва да се иска промяна на Конституцията, а спазването й. Трябва да се иска също на изборите да не могат да се явяват партии, които доказано не могат да управляват в интерес на обществото като ГЕРБ, Реформаторски блок, Атака, НФСБ, ВМРО, Воля и др. Този път трябва да се мисли и внимава, защото вероятността отново да ни излъжат е огромна, а ние ще бъдем изключително тъпи, за да се спънем за пореден път в един и същ камък.
6
5
аз съм против (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Лека му пръст на момчето.Дано този идиот изгние в затвора.Но какво общо има общината?
8
4
Дебили и лумпени! (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Затова живеете така мизерно и ви трепят като мухи- понеже сте дебили и лумпени, страхливци и флашмобовци! Това заслужажвате!
18
5
Шофьор (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Каква вина има общината за инцидента? Ходете да трупате камъни пред КАТ, те са хващали два пъти шофьора без книжка и нищо не са направили!
10
5
Иван Христов (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Трябва да се започне от някъде, трябва да им се покаже какво ги очаква след като не могат да се сетят. Дори някой от тях да се събуди спъвайки се. Без камъни няма да мине!
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Фейсбук -дебили, сопа трябва да играе а не да ми тропкате флашмшобове. Тоя град няма младежи, а 4алга лигавенца.
10
3
За КУПЧИНАТА (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Просто си приготвяме камъните....
8
7
da (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
до тези дето ми цъкат минуси, явно въпросът ми ви е затруднил... Не е риторичен! Какво постигна купчината камъни освен да покаже, че на никой не му дреме за тази купчина? 
11
8
da (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Моля някой да ми припомни какво се постигна с предната подобна купчина?
4
9
da (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Моля някой да ми припомни какво се постигна с предната подобна купчина?
6
12
111111111111 (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Добре де, какво е виновна общината, че някакъв боклук е убил човек, да сложат по един полицай да надзирава всеки човек в града ли? А кой ще надзирава надзирателите? И предния път за тока беше същата глупост. Тока е от частна фирма, общината не определя сметките за ток. Защо не направиха грамадата пред сградата на енергото?
16
12
Мария Николова (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Престанете с тези призиви за трупане на грамади от камъни. Само загрозяват града.
17
4
до кок бок (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Не е проблем, че загрозява. Сградата си е достатъчно грозна, а общинарите я загрозяват още повече. Проблемът е, че имитира дейност! 
15
11
КОК БОК (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Стига сте трупали камъни и сте правили грамада пред Общината. Това е администрация и чужденците преди години правеха снимки и учудено гледаха как е възможно пред административна сграда натрупани камъни. Трябват дела и вземане на адекватни решения, а не трупане на грамади от камъни и всевъзможни други неща отгоре. Това няма да реши проблема, а само загрозява сградата на общинската администрация.
6
2
Кен Лий (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
квото със старата... потете се
11
2
до 1вия (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Научи се да пишеш ве, олигофрен!
11
16
da (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
защо се заблуждавате, че тази купчина камъни има някаква стойност и върши нещо? Та тя беше най-голямото доказателство за безсилието на гората. Всеки който си мисли, че върши нещо е или много заблуден, или изключително глупав!
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
IMA EDNI DEZHURNI MAJMUNI, KOITO SE OPITVAT DA "QHNAT" NEDOVOLSTVOTO I DA GO OSREBRQT. TAKA NE STAVA. NE STAVA TAKA, DEBILI!
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама