Флашмоб поставя началото на нова грамада пред община Варна

14.09.2018 / 09:40 27

Снимка фейсбук

Флашмоб, озаглавен „Грамада на недоволството пред Община Варна”, ще се проведе от 18.00 часа тази вечер пред сградата на местната управа, съобщи Дарик.„Призоваваме за издигане на нова Грамада пред Община Варна. Който може, да мине и да остави камък”, обявиха организаторите - фейсбук общността „За Морската”.

„Недоволни сме от грижата на нашите власти към нас. Те не ни опазват! Газенето на велосипедисти и пешеходци – по тротоари и пешеходни зони – стана епидемия”, се посочва в поканата за флашмоба.

„Искаме безопасен живот! Искаме справедливост! Искаме спазване и прилагане на законите. Искаме спиране на незаконните гонки със залагания, провеждани без притеснения пред очите на полицията. Искаме вдигнати пешеходни пътеки на проблемните места и булеварди, искаме ограничителни колчета по тротоарите. Искаме обезопасени пешеходни пътеки в подстъпите до Морската градина и настояваме от години за спиране на движението на автомобили по алеите ѝ! Там има огромна опасност от инциденти с пешеходци или велосипедисти. Същото е положението и по крайбрежната алея „Кап. Георги Георгиев”. Искаме безопасни условия за пешеходците в условията на продължаващи с месеци ремонти и строежи на градската инфраструктура на Варна”, заявяват още организаторите на протестната акция.

Пред общинския билдинг на бул.”Осми приморски полк” 43 вече имаше една грамада от камъни. Тя се появи по време на февруарските протести във Варна през 2013 г., след самозапалването на Пламен Горанов. Грамадата беше разчистена в началото на 2016 г. 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
17
7
motoristka (преди 7 месеца)
Рейтинг: 70085 | Одобрение: 34315
Мисля, че камъните трябва НЕ да се трупат на купчина, а да се МЯТАТ по главите на общинарите, като се почне от кметчето с потника...
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
5
4
Варна (преди 7 месеца)
Рейтинг: 55784 | Одобрение: 30244
кога махат безумието наречено Синя зона в центъра
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама