Фондът за лечение на деца отказа операция на сиамските близнаци от Сливен

13.10.2017 / 09:52 3

Снимка Булфото

Фондът за лечение на деца отказа да финансира операция за разделяне на сиамските близнаци от Сливен. Мотивът е, че тази оперативна интервенция е оперативно невъзможна, функционално непълноценна и технически неосъществима. Рискът от такава интервенция е необоснован и алогичен. В момента децата се намират в "Пирогов", пише Пик.

"Сиамските близнаци в момента се лекуват и са под медицинска грижа. В лекарския екип, който е дал експертизата , са присъствали цвета на българската медицина. „Тяхното заключение е, че от медицинска гледна точка няма какво повече да се направи. Децата не могат да се разделят". Това каза представител на обществения съвет към Фонда за лечение на деца Пенка Георгиева в ефира на БиТиВи.

"Изключително висок е риска за живота на двете дечица при евентуална интервенция", подчерта тя. "Те са с обща кръвоносна система, с общо дишане. Няма техническа възможност този тип срастване да бъде разделено. Децата са в много тежко състояние. Те нямат самостоятелно дишане", допълни Георгиева. Близките приемат много тежко отказа. По думите им това е обричане на смърт.

"Те не могат да живеят заедно. Те се заканват да съдят фонда, ако единият близнак умре". Те имаха надежда сложната операция да бъде извършена в САЩ. Имаше упражнен натиск от новия директор на Фонда Райкова, разясни Пенка Георгиева. Има голям проблем – има натиск върху родителите да си оттеглят молбите, когато става дума за тежките случаи. Според нея това се прави, за да се трупа позитивен имидж.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
khm (преди 9 месеца)
Рейтинг: 38611 | Одобрение: 15401
Ама виж ги само колко са прости и елементарни, те досега една година не проумяха, че дори и да е възможна тази операция, при всички положения едното дете ще загине за да живее другото! И пак бръщолевят глупости - ако "единия близнак умре"  щели да съдят! Нямат една мозъчна гънка на горния етаж ама много им знаят устите.
3
0
ХАХО (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Малолетни,роднини,един ден на държавата нямат работено,никакви осигуровки от 3 поколения не са внасяли в държавния бюджет,не плащат ток,вода нито данък сгради, а наредени наглите циганки и искат ,ами кой Ви е длъжен да ви отглежда бе примати ,защо от данъците на работещите ще трябва да толерираме тая измет,вместо да ги осъдят затова че са създали поколение на 15 години. Нагли ама много нагли отрепки.
4
0
khm (преди 9 месеца)
Рейтинг: 38611 | Одобрение: 15401
Абе, на тия деца родителите не бяха ли малолетна циганка, а бащата някакъв роднина? Какво ни занимавате с тия идиоти? Като се мешат роднини очакват здрави деца ли? И щели да съдят, моля ти се! Като искат здрави деца да цакат от джоба си за операцията в чужбина! Нагли отрепки!
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама