"Фоточетене" и "Суперпамет" за младежи и възрастни стартира в ЧЕУ „Малкия принц“

13.10.2014 / 13:57 1

Искате ли да прочитате информация от стотици страници само за час?! Вече е възможно. С новите курсове по Фоточетене и Суперпамет за младежи и възрастни в частно езиково училище „Малкия принц“. Домакините работят от години по системата на сугестопедията, съзададена от световноизцвестния българин д-р Георги Лозанов. По този начин можете да фотографирате цели страници само с поглед. Играйте на въпроси и отговори. Рисувайте карти и пишете истории.

Не само ако сте ученици, но и ако сте по-големи. Вече е възможно !!!!!!!


Фоточетенето (Photo Reading) е система за четене, разработена от психолога Пол Шийли, използваща откритията на проф. д-р. Лозанов.
Всичко това е приложение на науката за резервните капацитети на мозъка. Така ще станете част, за да можете да усвоите с лекота и на практика най-иновативните инструменти за учене в света.


Крайният резултат е промяна в отношението към собствените резервни капацитети и умението четене на 150-200 страници за 1-2 часа по 6-7 различни начина със 70-80% възприемане.


В „Малкия принц“ се провежда още творческа сугестопедична школа за Фоточетене и s-четене. За кандидатите е предвидено „отключване“ на резервен комплекс сетива, които не се използват при нормалното четене. Включени са упражнения за овладяване на очните движения и ритъма на очите. В процеса на курса се развиват умения за пресяване и преглеждане на информация , ориентиране в абзаците, подходи за скоростно и динамично четене, развитие на умения за фоточетене, с подходи за скоростно и динамично четене, активация и възпроизвеждане на прочетеното, бързо усвояване на художествена проза и дори на стихотворения. 
Ще научите още как да асимилирате и печатна и онлайн информация. След завършване на курса участниците могат да четат скоростно и разбират различни видове текстове  от три до пет пъти по-бързо, като използват стратегия в зависимост от целта на четенето и вида на текста. Усъвършенстват се комуникативните умения за търсене, събиране и обработване на писмена информация, което значително разширява свободното лично време.


За целта се използват закони, принципите, артистичните, психологически и педагогически средства на сугестопедията, съчетани с еклектичните методи на обучение от проф. Георги Лозанов, Пол Шийли, Петър Петров, Игор Матюгин, Едуард де Боно, Тони Бюзан и др. 

Сред измеримите постижения на учениците е класирането в международното състезание „Суперум“ и участието в Лятна лаборатория за млади дарования. 


Друг интересен курс, за който се очакват записвания от младежи и възрастни е сугестопедичната школа Суперпамет s-памет. Тя развива и усъвършенства на уменията за изграждане на Асоциации и освобождаване на въображението. Там ви предстои запознаване и използване на техники за запаметяване на думи, многоцифрени числа,  дати, лица, имена и карти, запознаване с техники за запаметяване на стихотворения, запознаване с четири техники за скоростно  учене на научен текст. 


След завършване на курса  всеки участник познава много по-добре своите индивидуални особености - темперамент, интереси, естествени заложби и типа интелигентност.  успешно и от три до пет пъти по-бързо постига гъвкава комбинация от знания, умения и опит, съответстващи на изискванията на съвременния живот. 


Използват се законите, принципите, артистичните, психологически и педагогически средства на сугестопедията, съчетани с еклектични методи на обучение от проф. Георги Лозанов, Борис Никитин, Игор Матюгин, Игор Матюгин, Едуард де Боно, Тони Бюзан и др. 

Вижте всичко за системата тук...

* реклама


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
qnnik (преди 5 години)
Рейтинг: 202 | Одобрение: 22
това е чудесна възможност за децата! най- доброто е, че успява да развие и личните възможности и потенциала у децата, но се чудя защо това трябва да е само по частните детски градини и училища?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама