Fox: Русия пое ръководството на военните действия в Сирия

13.09.2015 / 01:36 4

фото: otvaga2004.mybb.ru

 

Разширяването на руското военно присъствие в Сирия започна скоро след визитата в Москва на иранския генерал-майор Касем Сулеймани, командващият подразделението ”Ал Кудс” на Корпуса на стражите на Ислямската революция, отговарящо за трансграничните операции на гвардията. Това съобщава телевизионния канал Fox News, позовавайки се на свои източници в американското военно ведомство.Според информацията, Русия не само помага на Асад, а руски военни участват в ръководенето на военните действия в хода на гражданската война, твърди Fox News. Преди това са се провели преговори между руския президент Владимир Путин, министъра на отбраната Сергей Шойгу и генерал Касем Сулеймани. След срещата им в Москва Русия е започнала бързо да разширява военното си присъствие в Сирия, пише блиц. 

По данни на американското разузнаване, в Сирия се намират най-малко 1000 руски военни, част от които охраняват бази. Представител на разузнаването е съобщил, че Русия увеличава присъствието си в Сирия по примера на американците в Афганистан и Ирак. 

Според тези данни, Русия доставя в Сирия по море бронетранспортьори, танкове, хеликоптери, безпилотни летателни апарати за разузнаване и др. 

На официално равнище руското правителство подчертава, че в Сирия се намират само военни специалисти, помагащи на сирийските военни да усвояват доставената техника. 

Президентът на САЩ Барак Обама междувременно за първи път коментира информацията за руските военни в Сирия. Той заяви, че, вероятно, сирийският лидер Башар Асад ги е поканил, надавайки се да се задържи на власт. Американският президент добави, че Русия напразно се опитва да помогне на Асад. По думите му, „руският план е обречен на провал”. 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
kris (преди 8 години)
Рейтинг: 294049 | Одобрение: 41599
Дааа.....Виждам тук един кретен , който не само не знае английски , но и не иска да възприеме буквалния превод на американски сайт описващ случващото се там......Добрееее.....Ако американците не отразяват нещата както трябва / ! /  тогава как ще обясним достоверността на случващото се там ? Ако те ЛЪЖАТ , какво пказват снимките ? Явно някои тъпанари са толкова заблудени в убежденията си , че са склонни да приемат собственото си заблуждение за чиста монета .....
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
1
2
kris (преди 8 години)
Рейтинг: 294049 | Одобрение: 41599
В американски сайтове тази сутрин намерих две новини : едната е за очаквано пристигане на противовъздушната система СА-22 /Пантцир-С1 / , която според западни специалисти е по-добра от съответстващите им , на въоръжение НАТО за близко поразяване на всичко което лети......Въведена основно за пазене на военни обекти или вече по-голямата С-300 / 400......Другата новина е пристигането на два самолета вчера с хуманитарна помощ......Показани са снимки.......
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
0
ива_84 (преди 8 години)
Рейтинг: 184 | Одобрение: 54
В Сирия няма петрол.Дреме им на американците.Само на мен ли ми се струва че двете държави/Русия и САЩ/са във втора студена война!!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама