Франция забрани със закон удрянето на деца

05.07.2019 / 10:33 1

Френското правителство прие закон, който забранява използването на насилие като възпитателен метод. Текстът не предвижда наказания, а по-скоро цели да бъде проведена мащабна информационна кампания. Родителите, които упражняват насилие над своите деца, също няма да бъдат наказвани, предава БНТ.Кметовете обаче ще са длъжни да включат в брачните церемонии изречението: "Родителският авторитет се упражнява без физически или психически тормоз". Такъв надпис ще има и на детските здравни картони.
Приетият закон отменя разпореждане от XIX век, когато Наполеон разрешава насилие над деца с цел дисциплина.
"Да си родител е трудно. Насилието често е синоним на слабост и провал, защото губим търпение и не намираме точните думи. Лесно е, седейки в тези красиви кресла, да даваме уроци по морал. Целта на този закон е да каже, че насилието никога не е решение", казва депутатът Оливие Пако.
Неправителствени организации алармират, че 85% от французите са упражнявали насилие над деца, а 75% от случаите на злоупотреби над деца са в резултат именно от такива наказания. Изследване сочи, че половината от родителите във Франция са удряли децата си, преди да навършат 2-годишна възраст.
През септември правителството ще представи доклад за насилието от страна на родителите и ще предложи мерки за повече информираност на целевите групи.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
2
горан (преди 1 годинa)
Рейтинг: 4556 | Одобрение: 2081
аз съм привърженик на метода на Макаренко като възпитателен метод, само боя оправя, инъче стават джендъри и мекушави

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама