Французите първи, ние след тях... шофираме с кофти гуми

12.12.2017 / 13:35 6

Илюстрация Булфото

Най-педантични очаквано се оказаха водачите в Германия

Много водачи в Европа карат с неподходящи гуми, показва ново изследване, извършено по поръчка на Nokian Tyres.

Най-големите прегрешители са във Франция, където цели 44% са склонни да карат с "грешни" според сезона гуми – цели 44%. За жалост, България се нарежда на второ място по този показател – всеки трети нашенец, или 34%, са склонни да шофират с летни гуми през зимата или обратното.

Най-педантични в това отношение се оказват германските шофьори – само 23% от тях признават, че шофират с неподходящи за сезона гуми. В останалите държави от допитването – Румъния, Италия, Чехия и Полша, стойностите са между 23 и 44 процента.

На въпрос какви гуми най-често ползват – сезонни (летни или зимни) или всесезонни, отговорите варират спрямо държавата. Според изследването, във Франция и Италия широкопопулярни са всесезонните, докато в останалите държави шофьорите държат на отделен комплект летни и зимни.

В България цели 91% смятат, че трябва да сменят комплектите сезонно и едва 9% разчитат на всесезонни.

Когато избират гуми, повечето анкетирани посочват, че най-важно е качеството, след това цената и на последно място дали моделът е екологичен и щадящ природата. По този показател шофьорите в Централна Европа са единодушни и гледат качеството преди всичко – едва ¼ от хората гледат първо цената.

Изненадващо, но българите са с най-нисък процент в това отношение от всички анкетирани – едва за 23% най-важна е цената. Оказва се, че българинът има и най-екологичното мислене – цели 13% се интересуват колко щадящ природата е конкретният модел гуми.

В последните години все повече шофьори осъзнават, че в дългосрочен план премиум гумите се изплащат и в края на жизнения си цикъл се оказват по-евтини и по-безопасни от евтините.


 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
2
Loshiq (преди 2 години)
Рейтинг: 5662 | Одобрение: 1337
Нали Nokian ги хванаха, че за тестове правили специални гуми. Сега са огладнели и се чудят как да изкарат някой лев, мислийки си, че ние не сме чули за това. Поръчкова статия. П.П. По обяд беше 18 градуса....

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама