Френска селска торта

05.02.2016 / 11:28 1

Необходими продукти:

брашно - 650 г

захар - 350 г

мед - 90 - 100 г

масло - 70 г

яйца - 3 бр. на стайна температура

сода - 2 ч.л. бикарбонат

сметана - 600 мл течна животинска

сметана - 500 г заквасена

ванилия - 2 пакетчета

сладко от вишни

Начин на приготвяне: 

Смесете в съд на водна баня на котлона яйцата, меда с 1 ч.ч. захар и маслото. Бъркайте непрекъснато, докато обемът се увеличи двойно или тройно. 

Добавете содата и брашното и снемете от котлона - трябва да се получи гладко и твърдо тесто. Оставете го на хладно място (не в хладилник) за половин час да почине. След това разделете тестото на 6 части и ги разточете на еднакви по големина тънки кори. Всяка кора се изпича до златисто, като преди това добре се надупчва по повърхността с вилица. Запазете трохите, които остават от блатовете за покриване на тортата. 

За крема разбийте течната сметана с останалата захар и ванилията. Отделно разбийте заквасената сметана и я разбъркайте към другата внимателно. Оставете сметановия крем в хладилника за 5-10 минути.

Слепете блатовете с крем и по желание между някои слагайте по малко сладко от вишни. за да стане равномерно разпределение, най-добре използвайте форма с отлепящи се страни, докато сглобявате тортата. Оставете на хладно да стегне за кратко и след това освободете от формата и намажете равно и гладко с крем цялата торта. 

Цялата торта се покрива плътно със смесени и смлени трохи от блатовете и орехи. Селската френска торта се поднася, след като е престояла един ден в хладилника.

Приятен апетит!

Източник: gotvach.bg


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
KrasenM (преди 8 години)
Рейтинг: 994 | Одобрение: 199
Вкусна е ял съм я, ама много захар...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама