Фрикасе с пилешко филе и гъби

31.05.2016 / 11:28 0

Необходими продукти:

  • пилешко месо - 1 двойка гърди (пеперудка)
  • гъби - 150 г
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • вода - 400 мл студена
  • брашно - 3 с.л.
  • лимони - 1/2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • масло
  • олио

Начин на приготвяне:

Нарязвате около 150 г гъби и ги запържвате в тиган с масло. Докато гъбите се пържат, нарязвате пилешките гърди на хапки и добавяте към гъбите. 

Посолявате и оставяте да се изпържат до златисто (виж снимките).
През това време разбивате 4 яйца и около 400 г кисело мляко. В кофичката от млякото пригответе студена вода.

В тенджерата, в която ще готвите фрикасе, залейте дъното с олио, като загрее достатъчно добавете 3 с.л. брашно. Бъркайте енергично до получаването на хомогенна смес.

Не трябва да остават бучки. Изсипете приготвената смес от яйца и мляко и веднага изсипете студената вода. Аз изстисквам и половин лимон, за да не ми се пресече, че и такива случаи съм имала.

Бърка се непрекъснато така, както правите крем нишесте, до желаната от вас гъстота. Добавя се сол и черен пипер. 

Имайте предвид, че когато изстине, ще се сгъсти още. Който желае, може да изсипе всички гъби с месото вътре. 

Но ако желаете да изглежда по-ефектно, можете да ги сложите допълнително преди сервиране.

Приятен апетит!

Източник: gotvach.bg



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама