Фукуяма: Ако Тръмп се върне през 2024 година, Путин ще постигне целите си

08.08.2022 / 10:53 0

Кадър Кремъл и 360

Връщането на Доналд Тръмп на власт в САЩ ще бъде голяма победа за Путин, смята американският социолог Франсис Фукуяма

"Ако Доналд Тръмп се завърне през 2024 г., това ще реши всички проблеми на Русия. Очевидно той има намерение да изтегли САЩ от НАТО. Русия може да постигне основните си цели благодарение на една подобна промяна в американската политика. Затова смятам, че е важно Украйна да постигне известен напредък и да си възстанови военната инерция през лятото. Единството на Запада наистина зависи от това хората да повярват, че има военно решение на проблема в близко бъдеще. Ако почувстват, че сме изправени просто пред една безизходица, която ще продължи вечно, тогава мисля, че единството ще започне да се разпада. Ще се появят все повече призиви Украйна да се откаже от територии, за да се спре войната.", казва Фукуяма пред Дойче веле.

ДВ: Как виждате Русия в по-широк глобален план? Какъв е политическият режим, който я управлява?

Франсис Фукуяма: В този момент тя всъщност прилича най-много на нацистка Германия. Единствената ѝ идеология е един краен национализъм, при това по-неразвит дори и от този на нацистите. Това е и един много слабо институционализиран режим. Той се върти около един човек - Владимир Путин, който в действителност контролира всички сериозни властови лостове.

Ако направите сравнение с Китай, това са много, много различни режими. Китай има голяма комунистическа партия, в която членуват 90 милиона души и която има сериозна вътрешна дисциплина. Русия не разполага с подобен вид институционализация. Затова и не мисля, че това е стабилен режим. Не смятам, че има ясна идеология, която той може да проектира навън. Мисля, че хората, които го харесват, просто не харесват Запада по различни причини.

Цялото интервю : 

https://www.dw.com/bg/fukuama-v-momenta-rusia-prilica-na-nacistka-germania/a-62561074Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

https://linktr.ee/duvar.kagidi


Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама