ГЕРБ - Варна: Задвижена е процедурата по строежа на нова сграда на съдебната палата във Варна

09.01.2023 / 16:36 6

Снимка: varna_pr@gerb.bg

От варненското ръководство на ГЕРБ съобщиха голяма новина за морската столица.

Днес в централния офис на ПП ГЕРБ – Варна се проведе пресконференция на народните представители от ГЕРБ/ СДС- Варна. По време на пресконференцията се разискваха теми като: кратък обзор на свършеното от депутатите през изминалата година в 47-то и 48 – то НС, актуалната политическа ситуация и предстоящи законодателни проекти.

“Беше осигурено финансиране, целящ да се справи с проблемната и липсваща канализация в голяма част от селищните образования на Варна, както и за доизграждане на водопроводни отклонения там, където е необходимо. Това касаеше районите Виница, Прилеп, бул. Христо Смирненски, Ален Мак, вилните зони и други домакинства на Варна. Поради пречки от страна на правителството проекта беше блокиран за дълъг период от време. И не на последно място по важност една инициатива на общината  – облагородяване на малките междублокови пространства на града”, каза на пресконференцията депутатът Павел Христов.

По неговите думи общината все още страда от предишни действия на предишното управление Той допълни, че има няколко положителни новини, свързани с Варна и общините в близост до нея. “За 2 години или за изтекъл половин мандат бяха блокирани 10 най-важни проекта за развитието на Варна. Това стана умишлено или заради престъпна некомпетентност при управлението на Промяната, казаха на пресконференция народните представители от ГЕРБ/СДС – Варна. Депутатът Павел Христов припомни за спряната АМ „Хемус“, забавеното проектиране на АМ „Черно море“, без които няма как да започне изграждането на Индустриалната зона. „ Да не говорим за втори мост на Варненското езеро“, а щяха да строят много тунели, мостове и т.н. В същото време в отхвърлената с рекордно мнозинство в НС зле скалъпена Декларация на Промяната липсват цели сектори, думите „път“ и „магистрала“ трайно отсъстват в нея“, каза Христов.

Той припомни и за стопирането на останалите проекти за нова библиотека, за сграда за Математическата гимназия и кампус, които тпаднаха от варианта на ПП в Националния план за възстановяване, разширението на бул.“Цар Освободител“ и лекото метро, както и на големия. ВиК проект, който спъва изграждането на цялата инфраструктура за Виница, Прилеп, отсечката за Ален мак и за Свободния университет, ремонта на междублоковите пространства. Заради блокирания бюджет и изпращане на разпоредителните сделки в съда от бившия областен управител на Варна не можа да се случи дори необходимата ежегодната рехабилитация на улиците в града. Въпреки блокирането на проектите от Промяната продължава да се  работи по планираните ремонти в част от микрорайоните- „Аспарухово“,
„Младост“ и „Приморски“.

Народният представител от ГЕРБ/СДС Славена Точева посочи, че част от общините във Варненска област са получили средства от служебния кабинет за рехабилитация на пътища и ВиК мрежата. Тя припомни, че варненските народни представители от ГЕРБ/СДС  настояваха за финансиране от над 200 млн.лева за  тези проекти още при актуализацията на републиканския бюджет за 2022 г, но против това решение в пленарна зала гласуваха колегите им от ПП, БСП , ИТН и ДБ. След близо 8 годишно ходене по мъките до края на 2023 г може да има проект за нова сграда на Съдебната палата, пише novavarna.net.

Собствеността на терена, предназначен за строежа, е вече на ВСС , а тази седмица ще стане реалното й предаване на областния управител на Варна. Да очакваме  да започнат и строителни дейности и това е голям успех, каза депутатът Бранимир Балачев, който в два парламента поставяше упорито въпроса за решаване му пред Министерството на правосъдието.

Като член на Правната комисия в НС той изрази надежда, че с промените в Избирателния кодекс за смесено гласуване ще се вдигне избирателната активност на 52-53% и това ще увеличи легитимността на вота. Адв.Бранимир Балачев анонсира, че в сряда заседава Правната комисия с обсъждане на съдебната реформа- изменения в НПК и ЗСВ с темите за разследване на главния прокурор. „Действа се в бърз порядък, а не като политическите ни опоненти, за които съдебната реформа е само предизборна дъвка“, каза Балачев.

Той подчерта още, че само за три месеца 48 – то НС с първа политическа сила ГЕРБ/СДС е приело 18 закона, а при Промяната нямаше законодателна дейност.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
3
MrBean (преди 8 месеца)
Рейтинг: 118338 | Одобрение: -1362
Какви са тия уроди на фотографията???? 
2
7
село варна (преди 8 месеца)
Рейтинг: 14093 | Одобрение: -1302
Няма нужда от нова сграда, а от нови съдии за да вкарат крадливите Гербаджии в затвора.
2
0
Радостин (преди 8 месеца)
Рейтинг: 103573 | Одобрение: 1623
Долните лъжи на ГЕРБ, задвижват парикопотока към фирмите си-подопечни на ТИМ. Никакъв проект за съдебна палата няма, нито за стадиона, нито за Хемус, нито за полезно на обществото съоръжение. Тези трима измамници що са се лепнали на масата?
Всеки да си получи заслуженото !
5
4
Серж (преди 8 месеца)
Рейтинг: 115141 | Одобрение: 20306
Тя, тази съдебна палата я строят от десетилетия вече...Надявам се, когато се родят правнуците ми, вече да има и одобрен проект...:devil:
3
0
Голям праз (преди 8 месеца)
Рейтинг: 28744 | Одобрение: 4169
В едно интервю, Портних обясни, че са изпълнени всички обещания!!! Вярно, особено за ТИМ и сие!!!
3
0
sn1p3r (преди 8 месеца)
Рейтинг: 10742 | Одобрение: 1922
къде е индустриалната зона... къде е пристанището... къде е стадионът... къде е инфраструктурата... нова съдебна палата, нов блок на мястото на банята... гарантирано от герб
п-и-к е най-ибрикчийската медия. Ако имаше някаква журлаистическа етика, щяха да забранят недоносчето на Недялко.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама