php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama

ГМО домат уби човек

20.06.2015 / 21:00 2

Доказаха, че употребата на ГМО продукти има фатален край. Първата официална жертва в ЕС е в Испания.

Лекари и учени от областта на медицината потвърдиха официално първия смъртен случай на човек, след приемане на храна, която е генно модифицирана.

Случаят е от началото на януари 2015 г., но масовите български медии не тръбят за случая. И разбираемо защо – България е за ГМО!

Според регламент на Европейския съюз всяка държава трябва сама да реши дали на територията й могат да се внасят гено-модифицирани храни и фуражи. А правителството ни реши през юни 2015 г., че такава забрана за ГМО храни и фуражи не бива да бъде налагана в България, пише zdraven.bg.

Жертвата е млад испанец, на 31 години, който почина в Мадридската болницаКарлос III след като ял ГМО домати. Учените са категорични, че причината за смъртта е анафилаксия след консумиране на наскоро разработени домати, съдържащи рибни гени, които са предизвикали бурна и смъртоносна алергична реакция.

Всички лекарства, използвани за спасяването на младия мъж в Испания се оказали напълно неефективни, съобщава сайтът worldnewsdailyreport.com.

Рамос работел като чиновник в склад, когато започнал да се чувства зле веднага след обяд. Започнали да се явяват симптоми, включително остър сърбящ обрив, сериозен оток на гърлото и рязко спадане на кръвното налягане. Мъжът, който знаел, че има алергия, бързо се инжектирал с противоалергично лекарство, но състоянието му продължило да се влошава.

Мъжът бил закаран в болницата от колегите си, но медицинският персонал не бил в състояние да установи причината за алергичната му реакция – нито едно от обичайните лечения не помагало. Рамос бил обявен за починал малко повече от час след пристигането в болницата.

Медицинските експерти и съдебните експерти в болницата Карлос III трябвало да проведат много тестове и анализи, преди да могат да определят точно какво е причинило смъртта на Рамос.

Отначало те установили, че става дума за алергична реакция към морска храна. Това било учудващо, тъй като на обяд той бил ял сандвич с бекон, маруля и домати. Лекарите били много озадачени, когато открили, че доматите, погълнати от Рамос, съдържали алергени, типични за рибата.

Нещо повече, те съдържали и „някои резистентни на антибиотици гени“, които са попречили на белите кръвни клетки в тялото на Рамос да спасят живота му.
В началото си мислехме, че е имало някаква форма на заразяване на храната му чрез контакт с риба или морски дарове по време на подготовката, обясни д-р Рафаел Перес-Сантамарина, цитиран от Канал 3. Едва когато тествахме доматите, установихме, че съдържат някои алергени, които обикновено се намират в морските дарове. Направихме много различни анализи и всички те потвърдиха, че доматът наистина е източник на алергените, които убиха господин Рамос.

Към момента в Света се отглежда ГМО царевица, соя, домати, картофи, патладжан, ориз, памук, захарно цвекло, пъпеши, сладък пипер, тютюн, пшеница и др. В България отглеждането на ГМО е забранено със закон, но ГМО продукти често присъстват в животинските фуражи, над допустимите от закона норми, а ГМО царевица на много места се отглежда нелегално още от началото на 90-те години на миналия век.

Европейския съюз се обяви за либерализация на отглеждането на ГМО. Някои от основните концерни, произвеждащи ГМО са: Monsanto, DuPont-Pioneer, Syngenta, BASF, Limagrain, KWS, Bayer Crops Science, Sacata.

Много досегашни експерименти с ГМО са оказвали развитие на ужасни тумори и смърт при плъхове и други лабораторни животни. Но случаят с Рамос е първата известна човешка смърт, настъпила заради ГМО. Това противоречи на повечето официални изследвания на ГМО, които заключават, че ГМО културите са напълно безопасни за ядене.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
3
zakluch (преди 6 години)
Рейтинг: 30904 | Одобрение: 5664
Аз съм сериозно притеснен, вече не остана нищо чисто, което да ядеm мНамусен
Повече за мен тук Ключодържатели
8
3
sweethoney (преди 6 години)
Рейтинг: 1045 | Одобрение: 275
Честито на печелишите, аз ще си ям от моите домати сладки и вкусни - няма такива на магазина!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama
реклама sikik