Гълъб Донев: Пенсионерите да са спокойни! Няма да спираме 50-те лева добавка

09.06.2021 / 14:45 1

Снимка: Петел

Служебният социален министър Гълъб Донев успокои пенсионерите, че добавката от 50 лева към месечните им пенсии ще продължи да се изплаща. 

Във връзка с решението за увеличение на пенсиите с 5% той обясни, че тези, които няма да го получат са хората, чиито пенсии са били вече увеличени от 1 януари.

Има определени групи, които няма да получат увеличение от 5%, тъй като тяхната реална пенсия е 290 лв., но получават 300 лв. Когато я увеличим с 5%, тяхната лична пенсия ще стане 304 лв., обясни Донев. 

"Нивата на заетост и на безработица се връщат към тези отпреди кризата. Докладите се изготвят на ежедневна база. Безработицата е под 5,6%, което е добър знак, че икономиката започва да се възстановява", заяви вицепремиерът пред Нова телевизия.

За пенсионирането на директора на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев, Гълъб Донев коментира, че действително Кантарджиев е изключителен професионалист в своята област. "Климатът, който е създаден в института, говори за човек, който достойно е извървял своя професионален път. Всички български граждани помнят и знаят неговото присъствие при различни епидемии. Тук категорично не става въпрос за разчистване на сметки. Не става дума за разчистване на калинки. Проф. Кантарджиев не може да бъде поставян в такъв списък", подчерта министърът.  Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
3
ПХК (преди 1 месец)
Рейтинг: 11712 | Одобрение: -3663
Ех Гълъбе,  Гълъбе, спри тези 50 лв. и ще видиш един милион пенсионери за коя партия ще дадат своя вот.
ЗА ВСЕКИ ВЛАК СИ ИМА ПЪТНИЦИ.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама