"Гардиън" обяви сензационна икономическа новина, която касае всички българи, работещи в чужбина!

29.06.2017 / 16:42 0

Нова "пенсия ЕС" ще бъде въведена за подпомагане на хората, които се местят на Стария континент. Това е част от предложения на Европейската комисия, пише "Гардиън", предаде Блиц. Предложението ще позволи на работници, които работят в различни държави безпроблемно да спестяват на едно място. За да направят пенсиите от ЕС по-примамливи за спестовниците, Брюксел ще препоръча националните правителства да дадат на паневропейския продукт най-изгодното данъчно третиране, което могат да си позволят.

Надеждата е била данъчното третиране на пенсиите да бъде хармонизирано като част от предложението, но това е изоставено по време на консултациите със страните членки. Изплащащите новата пенсия на ЕС също ще трябва да покриват високи нива на прозрачност по отношение на таксите, тъй като има все повече опасения, че спестовниците в момента са оставяни на тъмно относно таксите, които са вземани от техните спестявания. Европейската комисия обяви, че се надява пенсията на ЕС да насърчи работниците, особено тези, които се възползват от свободното движение в ЕС да спестяват през живота си. Само 27% от европейците на възраст между 25 и 59 ползват пенсионен продукт. Тъй като в страните членки данъчното облагане на пенсиите е различно, изплащащите пенсиите ще трябва да държат спестяванията отделно, зависейки от това къде техните клиенти са живерли и са работили, когато са правили вноските. Комисията предлага различни варианти за инвестиране на пенсиите, включително за хора, които са по-консервативни и за хора, които са склонни да поемат по-голям риск. Спестяващите ще имат право да сменят пенсионния фонд в страната си и в чужбина на всеки пет години.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама