Гардовете изроди, смачкали до смърт Нягол във варненски мол, ще търкат наровете 48 години

05.07.2019 / 19:17 14

Тримата охранители, които преди 4 години пребиха до смърт 52-годишния Нягол Петров във варненския Гранд мол, бяха осъдени окончателно, като присъдите им са по-тежки. Върховният касационен съд потвърди изцяло решението на Апелативния съд във Варна и отхвърли жалбите на подсъдимите, съобщи правният сайт lex.bg.


Така 29-годишният Ангел Николов от Кърджали ще лежи 17 години в затвора, наказанието за 26-годишния Красимир Димитров от Ямбол е 16 години, а 23-годишният варненец Цветан Маринов получи 15 години "лишаване от свобода" при първоначален строг режим. Тримата трябва да платят и обезщетения от по 50 000 лева на брата на жертвата.

Делото бе връщано веднъж на Окръжния съд във Варна, а при новото разглеждане магистратите приеха поисканото съкратено съдебно следствие, при което подсъдимите признават фактите в обвинителния акт и получават по-леко наказание. Така, миналата година новият състав на Окръжния съд във Варна намали присъдата на Ангел Николов до 11 години и 4 месеца лишаване от свобода, а Димитров и Маринов бяха осъдени на по 10 години затвор.

След това обаче апелативните съдии постановиха, че Окръжният съд не е имал право да приложи съкратеното следствие, тъй като е гледал делото за втори път, а идеята на процедурата е бързо правосъдие и тя е допустима само в началото на процеса след внасяне на обвинението в съда.

Процесът стигна и до ВКС, като върховните съдии Татяна Кънчева, Жанина Начева и Петя Шишкова са споделили всички изводи на апелативния съд за ролята на подсъдимите в убийството на Нягол Петров и размера на наказанията им. От решението им става ясно, че охранителите са се гаврили с жертвата си, а действията им са записани и от камери.

Според магистратите, действията на тримата охранители "разкриват както проявената агресия, така и изпитваното от подсъдимите удоволствие" от страданията на 52-годишния мъж.

Жестокото убийство бе извършено на 14 март 2015 г. Около 11 часа двама от гардовете на мола - Ангел Николов и Красимир Димитров, получили сигнал от човек от охранителната фирма "Джи Ем секюрити" за клошар, който проси пари от посетителите. Двамата открили човека и го повели към ескалатора, за да го изведат от търговския център.

Преди това 52-годишният Нягол бил отведен до залата за видеонаблюдение в изпълнение на устни разпореждания на ръководството на Гранд мола, което забранявало лица с неподходящ външен вид да влизат в търговския център. До залата за видеонаблюдение, където нямат достъп клиенти на търговския център, охранителите започнали да бият жертвата, гаврили се с него и му отправяли сексуални предложения.

Побоят над варненеца, който страдал от шизофрения, но не бил агресивен, продължил 15 минути, като някои от гаврите подсъдимият Ангел Николов снимал с мобилния си телефон. При всеки от неколкократните опити на жертвата да се изтръгне от охранителите, побоят над него с ритници и юмруци продължавал със значителна сила и агресия по цялото тяло.

След като са му нанесли жесток побой, охранителите пуснали Нягол Петров да си върви.

Около 12,26 ч. по запис на охранителните камери пострадалият все още се намирал в мола, като се олюлявал и бил видимо дезориентиран.

В 12,50 часа жена подала сигнал за човек, паднал по гръб пред магазин в търговския център. Пристигналият медицински екип само констатирал смъртта на пребития мъж.

Тройната съдебномедицинска експертиза, назначена по време на разследването на бруталното убийство, преброила около 57 удара по тялото на убития. Назначената съдебнопсихиатрична експертиза на тримата охранители установила, че са лица с утвърдено безпричинно агресивно поведение към по-слаби и беззащитни хора, с изразени дисоциални и дори садистични тенденции.

Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
17
0
vasil66 (преди 12 месеца)
Рейтинг: 4680 | Одобрение: 3120
Изроди, наистина им е малко, но поне е нещо, че като знаем какво ни е правосъдието, можеше и само условно да минат. 
5
1
Ванката (преди 12 месеца)
Рейтинг: 5155 | Одобрение: 1965
Малка им е присъдата, а за лудите Некс е явното доказателство, че не всички са в лудницата!
Да бъдеш или да не бъдеш, това е въпросът!
36
3
Mercenary (преди 1 годинa)
Рейтинг: 44937 | Одобрение: 10167
Убили са го на 52 годишна възраст. С оглед годините им, бих ги осъдил, да излязат на свобода, когато навършат 52 години.
48
2
kaka (преди 1 годинa)
Рейтинг: 10901 | Одобрение: 2351
Някой пак се изказа неподготвен.Този човечец имаше здравословни проблеми и пак беше позитивен и тихо мърморещ ,на никого не е повишил глас или да навреди или да бъде нагъл.Едвали ги е предизвикал селските бекове.Постоянно стоеше в моловете ивероятно е мечтаел за неща които няма да му се збъднат никога.Така ,че не хейтвай не е достойно.
53
2
kaka (преди 1 годинa)
Рейтинг: 10901 | Одобрение: 2351
Това не са гардове,мерете си приказките и не обиждайте професията.Гардовете са достойни хора,а това са селски хюмнета наети за падари с минимална заплата,облечени в униформа и без никакво обучение.Такива има много дошли в големия град да се правят на бабаити.За това присъдата трябваше да е по-48 години на всеки без право на обжалване.
61
1
горан (преди 1 годинa)
Рейтинг: 4556 | Одобрение: 2081
за такива престъпления присъдите трябва да са максималните, не може трима изроди да пребиват до смът един човек който не може да се защити и да им дават леки присъди, според мен трябва да са доживотни присъди, евентуално след 20 години да кандидатстват за намаление на присъдите и когато станат на 60+ евентуално да излязат  
59
4
gugutka (преди 1 годинa)
Рейтинг: 49279 | Одобрение: 21934
Малко им е. Паткани! Пребили са човека, защото е беззащитен, няма да скочат на някой глиган, защото знаят колко струват. Палячовци.
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
59
0
гарфилд (преди 1 годинa)
Рейтинг: 36169 | Одобрение: 14114
Лека му пръст на Нягол.Пак им е малко на ти изроди.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама