Газене на закона с гуми в Пловдив! Ето как стават челните катастрофи (видео)

14.06.2018 / 10:09 0

Кадър trafficnews.bg

Кои са предпоставките за възникване на челна катастрофа? Основно една - някой изпреварващ в насрещното неправомерно, пише trafficnews.bg.

Затова, когато видим представители на този за съжаление изключително разпространен вид шофьори - газещите закона с гуми, фучащи срещу насреща движещите се коли, тези чиито фарове се отразяват злокобно в предното обзорно стъкло на шофьорите в другата лента - се питаме: Дали след 20 метра няма да станем свидетели на поредния погубен живот? 

"Всеки ден четем за ПТП-та, които са станали челно. Днес видеорегистраторът ми снима поредните откачалки по пътищата - хем с превишена скорост, хем срещу колите насреща, хем на непрекъсната линия, т.е. в забранен участък", пише наш читател, който в подкрепа на казаното изпраща и кадрите от нарушението. 

Действието се развива на южната дъга на околовръстното на Пловдив около 11 часа в сряда. Две коли "прескачат" всички ограничения, закрепени в Закона за движение по пътищата, знаци и маркировки, и се превръщат в потенциални камикадзета. 

В този участък често има полицейски екипи, ала дори угрозата да бъдат спипани и наказани, очевидно не действа превъзпитателно на предприемащите рискова маневра. Да, факт е, че изпреварваният обект е бус, иначе казано - превозно средство, което не може да развива рекордни скорости. Само че такива не са и позволени в участъка - 90 максимална скорост, с множество участъци, регламентирани с ограничения 50-70-80. 

Ако вие карате по прав участък и срещу вас изникне возило, искате ли последното нещо, което ще видите да са светещите фарове на беззаконието, на безхаберието? Тогава няма да има кой и накъде да бърза. Изпреварващите често едва се прибират на косъм от удара, а черните хроники сочат, че в доза от случаите не успяват. Спомнете си това преди да дадете ляв мигач. 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама