Газовата асоциация за новия закон: Ако си заредите колата с некачествено гориво и тя се повреди?

11.01.2019 / 19:06 3

Кадър: БНТ

Вчера напуснахме КРИБ, защото установихме, че без да бъдем уведомени, е внесено предложение в Националния икономически съвет, което след това стана решение на МС, сериозно увреждащо петролния бизнес. Причината е отлагането на закон, ключов за този бизнес, коментира в студиото на "Още от деня" по БНТ Андрей Делчев, изп. директор на Българската петролна и газова асоциация.

Всеки закон, който е първи в сектора си, засяга кръг хора. Особено, когато те са в сив сектор. Не ни смущава, че някой реагира, ако реакциите са обосновани. 

Многократно промени за контрол в петролния бизнес са били оспорвани. Но когато се въвежда закон за нови правила, една група, генерираща гигантски печалби в сивия сектор, ще бъде засегната. Това са търговци, които разпространяват некачествена продукция. Ако мога да ги назова, значи те трябва да са в затвора. В този сектор с течни горива има огромни ресурси, неприбрани от държавата, които увреждат целия пазар. 

Този закон има за цел изсветляване на сектора. Той е в интересите на клиента, а няма за цел да закрие малкия бизнес.

Ако си заредите колата с некачествено гориво и тя се повреди, ще обвините бензиностанцията. Тозе сектор трябва да се изчисти от тези, които не спазват правилата. Не делим търговците на малки и големи в асоциацията, коментира Делчев. 

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Почиващ (преди 4 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Като ни продавате и сега некачествено гориво, какво правим ние?Ами пием по няколко студени води и тръгваме вместо към затвора защото сме си купили калпав зелник  "а за това никой не ни е накарал опрял пистолет в главата" отиваме къде в автосервизаааа. В автосервиза,като кажат некачествено гориво си ползвал ,ние ще ти направим безплатен качествен ремонт започваш дасъжаляваш че бъдева си простудил гърлото си .Махваш с ръка и си казваш "абе щом е безплатен ремонта какво значение има, че горивото е некачествено, нали аз си го плащам..
7
1
шофьор (преди 4 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
За затвора сте Вие със Златев!!!
2
1
KOE E KA4ECTBEHHO B (преди 4 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ewropeiska BG.???:woot::woot::woot:
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама