Газовата асоциация за новия закон: Ако си заредите колата с некачествено гориво и тя се повреди?

11.01.2019 / 19:06 3

Кадър: БНТ

Вчера напуснахме КРИБ, защото установихме, че без да бъдем уведомени, е внесено предложение в Националния икономически съвет, което след това стана решение на МС, сериозно увреждащо петролния бизнес. Причината е отлагането на закон, ключов за този бизнес, коментира в студиото на "Още от деня" по БНТ Андрей Делчев, изп. директор на Българската петролна и газова асоциация.

Всеки закон, който е първи в сектора си, засяга кръг хора. Особено, когато те са в сив сектор. Не ни смущава, че някой реагира, ако реакциите са обосновани. 

Многократно промени за контрол в петролния бизнес са били оспорвани. Но когато се въвежда закон за нови правила, една група, генерираща гигантски печалби в сивия сектор, ще бъде засегната. Това са търговци, които разпространяват некачествена продукция. Ако мога да ги назова, значи те трябва да са в затвора. В този сектор с течни горива има огромни ресурси, неприбрани от държавата, които увреждат целия пазар. 

Този закон има за цел изсветляване на сектора. Той е в интересите на клиента, а няма за цел да закрие малкия бизнес.

Ако си заредите колата с некачествено гориво и тя се повреди, ще обвините бензиностанцията. Тозе сектор трябва да се изчисти от тези, които не спазват правилата. Не делим търговците на малки и големи в асоциацията, коментира Делчев. 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама