Ген. Мутафчийски: Имаме още 21 положителни проби. Осем души са излекуваните, а утре изписват и още един

26.03.2020 / 17:09 0

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

21 са новите потвърдени случаи на заразени с коронавирус и общият брой на положителните в България са 264. Това обяви ген. майор Венцислав Мутафчийски.

"Имаме два нови града - в Кърджали имаме един случай, в Хасково също е един. Останалите са: 14 в София, двама в Смолян, един в Плевен, един във Велико Търново, и един във Варна. Все още се работят проби, така че утре сутринта може да има корекция в броя на хоспитализираните и уставновени. Общо осем са вече изписаните, утре още една жена ще изпишем и ще станат девет", разкри той.

"Има двама военнослужещи с положителни проби. Единият е старши лейтенант, извършена е медицинска евакуация от Косово, има и офицер с него, били са в близък контакт, без клинични оплаквания, но с положителна проба, ще бъдат настанени във ВМА. Има и един военнослужещ в Румъния. Той е на мисия там, също е дал положителна проба и е настанен в инфекционзна болница в Букурещ.

В София доста се разшириха болниците - във ВМА, в Пирогов има още един интубиран пациент, в Пета градска, в Света Анна има два случаи - жена и мъж, мъжът е интубиран", обясни още той.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тукПоследни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама