Генадий Атанасов: Разочарован съм от работата на Община Варна, но ще остана лоялен към избирателите

19.02.2021 / 15:58 0

снимка: Общински съвет - Варна

Генадий Атанасов е заместник-председател на Общински съвет – Варна и председател на ПК „Младежки дейности и спорт“. Той е първи мандат общински съветник от ПП „Свобода“. Бил е председател на Съвета на директорите на „Двореца на културата и спорта“ – Варна.

Пред „Петел“, Атанасов сподели впечатленията от първата си година работа в местния парламент и коментира личните атаки срещу него, разпространени в медийни публикации и чрез социалните мрежи.

Каква е реалността на местната политика във Варна за Вас, след като вече година сте зам.-председател на Общинския съвет?

Изпитвам частично разочарование спрямо очакванията ми отпреди година. Имам резерви спрямо взаимодействието на общинската администрация и общински съвет, те могат да бъдат по-синхронизирани и своевременни.

Не е тайна, че съм дал кредит на доверие към избрания кмет и критиките ми ще бъдат основно в градивен аспект. Считам че ситуацията ще се подобри, като влияние оказват и предстоящите парламентарни избори.

Взаимодействието между общински съвет и администрация не е това, което трябва да бъде в моите представи. Толкова много извънредни заседания е признак за недобре планирани действия и липса на цикличност, но се надявам това да се нормализира.

Доста критики има към прозрачността в работата на съвета, особено откакто комисиите и сесиите се провеждат онлайн заради пандемията. Онлайн беше и общественото обсъждане на бюджета. Има ли отдалечаване на съвета от гражданите и как влияе това на престижа на местния парламент?

Не одобрявам онлайн заседанията както на съвета, така и на комисиите. Като председател на комисия изпитвам дискомфорт от този метод на работа. Дали това уронва престижа на съвета – не мисля. Има го и обратното – ако се случи масово заразяване на съветници или граждани, тогава ще се появят критики, защо сме го допуснали. Ние сме колективен орган и решението да работим онлайн е на база мнозинство.

Вашият личен престиж обаче страда от публикации по Ваш адрес, които се разпространяват и в социалните мрежи. Разбрахме, че защитавате правата си и по съдебен път...

Подготвил съм опровержения на почти всички обвинения, които са отправени към мен, семейството и приятелите ми.

Каква е целта на тези атаки срещу Вас и как самият Вие си обяснявате появата им?

Имам основания да смятам, че става въпрос за преразпределение на вота! Направихме резултат, достоен за уважение и това „избоде очите“.

В тази връзка, какво е настоящето и бъдещето на партия „Свобода“ във Варна?

Парламентарните избори стоят на дневен ред за партия „Свобода“ на национално равнище, но не и пред Генадий Атанасов. Аз съм напълно наясно със ситуацията и лично не съм в кондиция да правя избори в момента. Затова варненската структура на партията, ще пропусне участието си.

Бяхте подложен на проверка от КПКОНПИ, как завърши тя?

Проверката завърши и не констатира наличие на конфликт на интереси.

Ще изнеса подробна информация по почти всички нападателни тези срещу мен. През месец март ще направя пресконференция, на която ще поканя всички желаещи, включително и тези, които пишат срещу мен, и ще ги запозная с документите и фактите.

Как ще продължи работата Ви в Общински съвет – Варна занапред на фона на проблемите, които създават противниците?

Предстои гласуване на бюджета на град Варна за 2021 година. Бюджетът е сериозен, дори по-голям от миналогодишния. Надявам се, че ще помогне на гражданите и на бизнеса в града. Основната му цел е местният бизнес да не изпадне в колапс и ние ще направим всичко възможно.

За работата ми като общински съветник през изминалата една година от мандата, съм заформил идеи и впечатления.

Различно ли изглежда Варна, гледана от сградата на Общината?

Доста по-различно! Оттук се вижда съвкупността от проблемите, които обикновеният гражданин, фокусиран върху себе си, не забелязва. От прозореца на общината, се виждат - както проблемите на обществото, така и нуждите на града.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама