General Motors поиска разрешение да премахне волана

25.12.2019 / 11:29 0

Американският гигант General Motors поиска от властите разрешение да започне пътни изпитания на автомобили без волан, съобщава Reuters, предава Automedia.bg.

И най-вероятно ще го получи, намекна Джеймс Оуенс, действащият ръководител на щатската Национална администрация за безопасност на пътното движение (NHTSA).

По сега действащите закони дори напълно автономните автомобили, които преминават пътни изпитания, трябва да имат волан и спирачен педал, както и човек на борда, готов да се намеси при отказ на електрониката. Cruise, поделението на GM за напълно безпилотни коли, обаче иска да започне тестове на автомобил без каквито и да било механични уреди за управление. Пред Reuters Оуенс потвърди, че се водят разговори с компанията, и добави, че очаква "да можем да се придвижим напред с тези петиции съвсем скоро - всъщност колкото можем по-скоро".

Щатският секретар по транспорта (де факто министър) Елейн Чао обаче предупреди, че е нужда предпазливост, защото и преди технологичните компании са били склонни да показват повече оптимизъм и самоувереност, отколкото предполага технологията им. "Мисля, че сложността (на роботизираните таксита, б.р.) се оказа много по-голяма, отколкото оптимистичните привърженици на идеята смятат".

GM не е единствената компания, помолила да отпадне задължението за волан, педали и шофьор - подобен иск има и от Waymo, компанията за автономно управление на Google.

В момента и двете компании ползват за тестовете си специално пригодени версии на нормални автомобили. Те обаче смятат, че отпадането на волана ще им позволи да променят драстично дизайна на безпилотните си коли, особено в интериора, и да ги направят по-атрактивни за публиката.



Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама