Гений създаде двигател с вода, но му сториха нещо ужасно за урок на всички

18.06.2015 / 11:42 3


Американец създаде двигател с вода, пратиха го в затвора заради откритието

Пол Пентън създаде двигател с вода преди няколко години и имаше шанса да промени коренно хода на човешката история, пише Bradva.bg.


Световните корпорации обаче решиха, че нещата трябва да се случат другояче и го затвориха първо в клиника за душевноболни, а после и в затвор.

 

Пол Пентън създава двигател, който работи на вода и по-точно използва 80 процента вода. Неговото изобретение работи перфектно и бързо става изключително търсено в определени кръгове. Много петролни компании му предлагатпари, за да откупят откритието. Пол обаче отказва на всички. Идеята му е сам да пусне в производство патента си, а и го е създал, за да защити природата.

В резултат на отказа си, Пентън на няколко пъти е привикван в съда, където се обсъжда въпросът, дали е психически нормален. Психическото му здраве е поставено под въпрос и дори е хоспитализиран. Според адвокатите на компаниите, той не е бил наред, само защото отказвал да приеме огромните суми пари, които му предлагали световните компании. А те били наистина астрономически.

В крайна сметка опитите на Пол да патентова сам своя двигател с вода били обречени на провал. След серия дела, той е пратен в психиатрична клиника, където е държан принудително, докато не се съгласява да подпише споразумение, че се отказва от правата върху изобретението си и продава патента.


Пентън знаел, че никога няма да успее да комерсиализира идеята си, така че решил да остави видеозапис със своя двигател с вода.В клипчето той обяснява подробно, как може да се направи двигател, който да работи с вода и как всъщност функционира изобретението. Стартът е даден, а дали други ще се заемат да превърнат мечтата му в достъпна за всички реалност, предстои да видим.

В клипчето той обяснява подробно, как може да се направи двигател, който да работи с вода и как всъщност функционира изобретението. Стартът е даден, а дали други ще се заемат да превърнат мечтата му в достъпна за всички реалност, предстои да видим.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
Armaga (преди 8 години)
Рейтинг: 700 | Одобрение: 265
"Според адвокатите на компаниите, той не е бил наред, само защото отказвал да приеме огромните суми пари, които му предлагали световните компании." Това е адски нелепа причина. Ако някой обикновен българин се съгласи да му дадат голяма сума (>0.5 милиона), много е вероятно в близките дни да го разстрелят. Затова мисля, че е напълно нормално (дори и в Америка) да отказва парите, които му дават (а там става думи за стотици милиони долари).

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама