Генка Шикерова: Децата не са убийци! Отворете училищата!

25.11.2021 / 14:16 0

Снимка Фейсбук/Генка Шикерова

"Децата не са убийци! Отворете училищата!", написа Генка Шикерова във Фейсбук и публикува писмо на майка:

"Мануела Манолова, майка на деветокласничка, изпрати до Мрежа за децата отворено писмо, адресирано до Президента,Омбудсмана,  МОН, МЗ и медии. В него тя призовава за незабавно отваряне на училищата, обръща внимание на факта, че се нарушават правата на децата и те се превръщат в основна жертва на пандемията, задава въпроси към управляващите във връзка с мерките и представя с факти и цифри щетите, нанесени върху образованието и здравето на децата: 

“Уважаеми г-н Президент,

Обръщам се към Вас от позицията на средностатистически данъкоплатец, жител на София и родител на десетокласничка в езикова гимназия.

В предизборната си кампания Вие казахте, че децата са на училище. Излъгали са Ви – и преди, и след изборите дъщеря ми и всички нейни съученици са вкъщи, където е по-удобно да не бъдат забелязвани. В това положение са всички нейни връстници, както и преобладаващата част от класове 5-12, вече трета учебна година:

2019/2020 – от учебни 9.5 месеца, присъствени 5 (2-ри учебен срок изцяло дистанционен)

2020/2021 – от учебни 9.5 месеца, присъствени 2.5

2021/2022 – от учебни 2.3 месеца, присъствен 1, вече 5та седмица са вкъщи

Т.е. от месец март 2020, дъщеря ми и хиляди деца на нейната възраст са прекарали в дома си (топъл, студен, с каквито сме успяли интернет и техника) 78%(седемдесет и осем процента) от учебното време. В допълнение, много от тях са ограничени да посещават спортни занимания, школи по изкуства, езици и други допълнителни интереси(поради провеждане в училище, сборни групи, общи епидемиологични ограничения и т.н.). Не е тайна, че ние сме единствената Европейска държава, която изолира децата си – по принцип и за такъв дълъг период. Вече трета учебна година децата в Европа учат присъствено, основно благодарение на масово тестване, организирано своевременно и заплатено от държавата.

В момента очакваме нова заповед на МОН, която (по предварително изтекла в медиите и неофициално потвърдена информация) ще бъде поредното унижение и дискриминиране на възрастова група 11/12-19г, тъй като ще изисква:....."

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама