Георги Първанов се зарече: Ще бия Бойко на президентски избори

06.12.2014 / 10:04 2

Георги Първанов извози Диана Найденова от Нова телевизия в рубриката й "Карай направо" и не я закара до Перник, както се бяха разбрали първоначално. Президентът направи обратен завой изневиделица, за подкара към апартамента си в „Красна поляна”, пише блиц.

По време на разговора Първанов заяви уверено, че ако се яви на президентски избори срещу Борисов, ще ги спечели, но конституцията не му позволява. „Не си представят отново да съм президент. Това няма да се случи, защото по тълкувания не е възможно според конституцията. А и 10 години като президент са достатъчно. Ако предположим, че се явя на избори, мога да ги спечеля. Който и да ми е опонент. Дори и срещу Борисов”, каза президентът.

Първанов е уверен, че АБВ няма намерение да е брошка на ревера заради двойната игра на ГЕРБ. „Странни неща ставата. Премиерът иска мандат за преговори за „Южен поток” в Брюксел, а неговата парламентарна група гласува „въздържал се”? АБВ пък подкрепя. Ние имахме възможността да реализираме най-добрия икономически пакет, който България е получавала за годините на прехода. 
Боли ме, защото България няма да има шанс за такива проекти”, каза Първанов. 

В един момент ги хвана червен светофар, а до колата им се лепна просещо дете. Първанов му даде 10 лева, въпреки че имаше и 5 лева в джоба си. „Бих дал и сто, но щеше да е лош знак по време на интервю”, каза Първанов.

Президентът е скептичен, че може да се постигне нещо по „Южен поток”, но смята, че трябва да има мобилизация на националния ресурс на енергийната дипломация, за да се върнем в мача. 

Първанов спомена, че за последната година се е чувал два пъти с Борисов. Първият път е било при съставянето на кабинета, а вторият при отказа на Русия да строи „Южен поток”. 

„Аз му се обадих. Той беше не по-малко притеснен от изказването на Путин”, каза Първанов. 

Държавният глава за пореден път каза, че работи за идеята. „Не съм се оплаквал никога. Скоро върху мен се лепна най-голямата клевета на прехода. Да ти припишат 80 милион при положение, че нямаш 8 стотинки. Вече 2 години и половина след края на мандата продължавам да живея в блока в „Красна поляна”. Искам по-голямо и просторно жилище. Надявам се да го постигна. Когато го постигна, ще разберете”, завърши той. 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
1
krasko (преди 5 години)
Рейтинг: 7724 | Одобрение: 2719
първо ,да се научи да кара кола,,,,,,после да се научи да стреля , без да му държат пушката.....

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама