Германия изхвърля старите дизели: Колко точно изкупиха в България?

10.08.2018 / 10:38 5

Износът на стари дизелови автомобили от Германия през текущата година е скочил с над 20%, до 239 541 автомобила. Това съобщиха анализаторите от отдела за приложна логистика към Университета по приложни науки "Вюрцбург-Швайнфурт", подготвили изследването на пазара заедно с Асоциацията на европейския бизнес, пише auto.blitz.bg. 

Рязко са се увеличили доставките на въпросните коли в Украйна (+136%), на второ място се нарежда Хърватия с ръст от 89,6%, а на трето място се нареждат България (+27,7%) и Румъния (+26,8%). Анализаторите се базират на данните от Федералното статистическо управление на Германия, пише Automobilwoche.

След скандала с дизела и намаляването на популярността на дизеловите автомобили за Германия става все по-трудно да реализира тези коли и на вътрешния пазар. Интересът към тях отслабва, дилърите съобщават за намаляване на цените, затова експортните доставки ще се увеличават и в бъдеше. 

"Освен страните от ЕС: Хърватия, Словения, България и Румъния, старите дизели се изпращат още в Украйна, видимо, заради правилата за свободен внос и относително ниските мита за коли втора употреба на автомобили от ЕС от 7.3%", смята Кристиан Киле, професор в отдела за приложна логистика в германския университет. Той отбелязва, че в по-слабо развитите европейски страни дизеловите автомобили от Германия представляват сериозен интерес за шофьорите преди всичко заради много ниските цени. 

Киле също отбелязва, че става дума именно за поддържани автомобили "с мръсни" изгорели газове. Съвременните и "подобрени" дизелови коли намират клиенти на по-взискателните пазари на Испания, Австрия и Франция. 

Трябва да се отбележи, че към пазарите с висока техническа грамотност износът на дизелова техника от Германия намалява. Например в Норвегия доставките са спаднали с 26.6%, в Швейцария с 19.7%, а във Финландия с 9%. 

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
KADE SA SEGA zagrijenite GLAWATARI NA EC ZA (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
STRANITE OT IZTO4NA EWROPA I BALKANITE!!!KOLITE S PETROLNI DWIGATELI NE ZAMARSJAWAT OKOLNATA SREDA,A EMISIJATA KOJATO OTDELJAT GUMITE SPIRA4KITE I SAEDENITELJAT,TO BIWA BIWA NEGRAMOTNAST I TAPUNGERSTWO AMA HORATA SA KAZALI 4E PROSTOTIJATA HODI PO HORATA!!!
1
0
emigrant (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
nqma badeshte v balgaria
2
2
БАЙ ХОЙ (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Не ги изхвърля , а ни ги набутва ! Взима пари срещу тях ! А утре ще ни накара да променим нормите и които са дали веднъж пари за тях да дадът пак за да ги унищожат !!
1
0
shafer (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
si4ki 6te nakupqt sq golemite motori D: 5.0D 4.0D 420cdi ;]
0
1
Ало! (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Булгаристан няма ли да въведе правила за внос на стари коли? Или ще си мрем в дизелова смрад? Аз не искам държавата ни да е бунище!
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама