Германия обмисля безплатен обществен транспорт заради замърсения въздух

14.02.2018 / 03:02 0

Германските власти обмислят въвеждането на безплатен обществен транспорт в най-замърсените си градове.
Това става ясно от писмо, адресирано от Берлин до европейския комисар за околната среда Кармену Вела.ЕК води наказателна процедура срещу Германия заради качеството на въздуха.

Мярката се обсъжда като средство да се намалят пътуванията с лични автомобили, тъй като Германия е заплашена от санкции от Брюксел за това, че не е направила достатъчно, за да редуцира вредните емисии от азотен диоксид. 

Вела заплаши да заведе дело в Съда на ЕС, ако не бъде удовлетворен от предложенията на Берлин.

Германският план за действие предвижда пробно да се въведе безплатен обществен транспорт в градовете Бон, Есен, Ройтлинген, Манхайм и Херенберг. 

На 22 февруари Федералният административен съд в Лайпциг ще се произнесе за законосъобразността на забраните за използване на автомобили. Решението му може да промени изцяло нещата за най-замърсяващите градове, които може да бъдат принудени да въведат някаква форма на забрана за използването на автомобили.

България също е заплашена от санкции, а в София беше въведен "зелен билет" от 1 лев за пътуване по всички линии на градския транспорт в дни с високи нива на фини прахови частициь припомня Дир.бг.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама