Гешев: Божков иска да пренареди политическата система

19.05.2020 / 11:24 2

Божков прави това, което направи Цветан Василев. Той иска да пренареди политическата система, за да има изгода, заяви главният прокурор Иван Гешев, който е на акцията в село Ореховица. Операцията е насочена към битовата престъпност. Той коментира и призивите да разследва връзките между Домусчиев, Горанов и Божков на Антикорупционния фонд, като ги определи като шизофренични, предаде Актуално.ком.

'НПО-то на Прокопиев ли? Има много хубаво заглавие - Антикорупционен фонд. Само да обясня, че българският главен прокурор, в случая аз, се занимава с методическо ръководство и надзор за законност. „Конкретни досъдебни производство се наблюдават от конкретни прокурори. Този сигнал не беше минал до мен. Когато дойде при мен ще го разпределя на компетентен колега. Този фонд развива теорията, че аз наблюдавам всички досъдебни производства. От друга страна ме сигнализират и искат да се намеса. Това е шизофренично. Това е поредна серия, която вече съм гледал. Божков прави това, което направи Цветан Василев. Той иска да пренареди политическата система, за да има изгода. Държави извън ЕС процедурите по екстрадиция имат и политически оглед. Решението се взима от политиците. Василев направи така – дискредитира работата на държавата. Дано Божков не го постигне. Да не забравяме, че всеки е невинен до доказване на противното в съда. Ако г-н Божков иска да каже нещо, да заповяда – ние нямаме смъртна присъда. Казаното от Гешев е във връзка с това , че неправителствената организация "Антикорупционен фонд" (АКФ) сигнализира главния прокурор Иван Гешев за уговорката за "пълен съпорт в Държавната комисия по хазарта", съдържаща се в публикуваната от обвиняемия Васил Божков паметна записка между него и собственика на Нова телевизия Кирил Домусчиев. Сигналът е допълнение към подадения вчера (18 май) сигнал до Гешев, че има причини финансовият министър Владислав Горанов да бъде разследван по случая "Васил Божков".

"Считаме, че твърдяното договаряне между бизнесмените Божков и Домусчиев на подкрепа от независим държавен регулаторен орган е обстоятелство, което следва да бъде предмет на сериозна проверка от институцията, която оглавявате", се казва в допълнението на сигнала на АКФ до главния прокурор. Гешев обяви още, че въпросните НПО-та и медии около Прокопиев и Цветан Василев, се опитват да канонизират Васил Божков. Те се обединявали в клуб по интереси, според главния прокурор. Не се харесват, но общият им враг е прокуратурата, смята той.

За акцията “В София се провеждат няколко акции. Става дума за поръчково убийство. Множество действия са предприети, като няколко лица са задържани”, посочи Гешев. Според разследващите участниците в престъпната група са организирали и извършили поръчковото убийство на бизнесдамата Станка Марангозова.
 

 



Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Blue hills (преди 1 месец)
Рейтинг: 28575 | Одобрение: 12660
Бааси наглеца е тоя, значи скача и се занимава, когато случая е удобен и е показен ПР, но когато е взивоопасен и насочен срещу хунтата, си стои на сянка. Повече от ясно е, че е прикачен и обслужва властта, баси наглото копче
2
0
Дедо (преди 1 месец)
Рейтинг: 6824 | Одобрение: 3284
И слънце да пече, и дъжд да вали  - на  Гешев му е все тая - има си каскет на главата, не вижда разлика... Ако това не е ултра демагогия, здраве му кажи !!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама