Гешев за "Къщата в Барселона": Проверяваме я. Ще върнем доверието на хората

04.03.2020 / 12:56 4

Снимка Булфото

Чакам в близките дни първата порция от проверени предприятия от различни държавни структури. Едни от водещите са „Кремиковци”, „Бобов дол”. Това обяви пред БНР главният прокурор Иван Гешев.„Ще започнем от сделките с най-големи активи, а не стойността, на която са продадени”, уточни той.

„Надявам се, че разследването на приватизация ще върне голяма част от чувството за справедливост. Има неща, които няма как да бъдат възстановени.

Надеждата на прокуратурата, и лично моята, е, че при обективен анализ на целия приватизационен процес, ще направим всичко възможно да възстановим тази справедливост.

Разбирането на гражданите е, че тази приватизация беше криминална. Трябва коректно да се каже, че от този криминален процес получиха активи, пари широк кръг от български граждани, които сега не искат да се направи обективен анализ на този процес. Затова и се развиват тези, че за трети път се прави проверка на приватизацията, че е изтекла давността, че няма смисъл...

За да може да се прецени давността на всеки конкретен случай, трябва да му се направи анализ. По отношение на следприватизационния контрол ще излязат много сделки”, посочи той.  

„Надявам се политиците да си свършат работата и да развържат ръцете на прокуратурата, за да направим пълни разследвания. Ще направим правен анализ на всяка една от сделките и ще установим дали има нарушения от страна на колеги”, добави Гешев.  

По отношение на т.нар. случай „къщата в Барселона” главният прокурор заяви, че в момента това е предмет на проверка. Изискани са информации от испанските власти.

„Ще се използват и друго канали. И по този случай няма да се правят компромиси. Ще се работи  както при всички други случаи. Само така ще върнем доверието на хората.

Ще извършим пълна и компетентна проверка. Трябва да покажем на гражданите, че сме обективни и работим по един и същи начин спрямо всички”, подчерта той.

И добави, че каквото и да говорят анархо-либералните кръгове, че българският главен прокурор е една всевластна фигура, това е пропагандна теза и не е истина. „Българският главен прокурор задава целите на прокуратурата”, подчерта той.

По повод консултациите, които започна президентът Румен Радев за промени в Конституцията, Гешев заяви, че не може да го критикува, че изпълнява правомощията си. „На мен обаче не ми е ясно каква е целта на тези консултации. На мен ми прилича на нещо като: не може да няма проблем, намерете го.

Не може на тези лични консултации да присъстват хора, които са заинтересовани да бъде блокирана работата на прокуратурата. Не може хора, които са едната страна в процеса, да диктуват промените, свързани с другата страна в процеса.

На тези хора целта е да бъде блокирана българската прокуратура, да й се сложи намордник, за да е безопасна за хората, които стоят зад тях. Видимо е кои са хората, които прокарват тези интереси. Всеки, който се интересува, може да го прочете”, заяви той.

Що се отнася до връщането на Васил Божков в България, Гешев заяви, че това зависи не от прокуратурата, а от ОАЕ. Сърбия отказва да върне Цветан Василев, да видим какво ще реши ОАЕ за Божков”, заяви той.

„Силата на главния прокурор е, че той не е политик. Нещата, които говоря, ги вярвам. Дали ще мога да ги свърша – не мога да кажа. Но ще положа всички усилия”, подчерта той.

„Аз не съм част от това, което наричат елит и номенклатура. Аз съм част от обикновените български граждани допреди 3 години, когато започнах да се издигам в йерархията на прокуратурата”, добави Гешев.

„Нямам амбиции в сферата на политиката, нямам афинитет да говоря едно, а да върша друго.

Не ме е страх. Когато ме заплашват, че ще публикуват статии за жена ми, за дъщеря ми, на мен ми действа обратното – като стимул”, каза още главният прокурор.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финсова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Варна (преди 4 седмици)
Рейтинг: 71696 | Одобрение: 35796
Как да разбираме думите на Гешеф "Ще върнем доверието в нас". В Бойко ли ще върне доверието като докаже как няма нищо общо с Къщата ли? Че има общо е видно от самолет вече. Няма се учудя ако такива къщи ГЕРБ са строили по цял свят на екзотични дестинации. Тука вече са прекалили че баш в ЕС пред очите на всички и няма как да остане незабелязано.   
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
2
1
gperoto (преди 4 седмици)
Рейтинг: 553 | Одобрение: 123
Като свърши проверката,вкарайте къщата в ареста за 72 часа и после под гаранция за 200 лв.
4
2
4udovi6teto (преди 4 седмици)
Рейтинг: 23508 | Одобрение: 7268
По къщичката в Барселона - докато Боко е премиер, Каскета няма да си мръдне пръста дори.:errm: 
Валери Станков
5
2
Blue hills (преди 4 седмици)
Рейтинг: 26547 | Одобрение: 12187
Разчитам европеиските структури да си свършат работата, а за теб е ясно, че нищо няма да откриеш, подлого.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама