Гинка се срещна с премиера и обяви обрат: Тръгвам за Чехия, ще прехвърля договора на...

01.03.2018 / 09:33 37

Преди минути приключи срещата между премиера Бойко Борисов и Гинка Върбакова, чиито компании купуват ЧЕЗ.

"Тази сутрин имах официална среща с премиера, на която се запознах с него, и той с мен. Обсъдихме обстановката, която се създаде със сключването на нашата сделка. Притеснения, които притесняват всички. Водихме разговор за това, че премиертъ има желание да има пълен контрол върху сделката, която сключваме, и върху компанията, която ще придобием. Заминавам за Чехия, за да разговарям с продавача и възможностите, по които може да се случи това. За да може да бъде гарантирана сигурността на крайните потребители.

Финансирането е напълно публично и то ще стане ясно за всички. Става дума за финансиране от международни банки, които ще подкрепят сделката с наше участие, разбира се. Няма участие на български банки във финансирането.

Ако това ще успокои крайните потребители, да, склонна съм държавата да има участие в сделката. Склонна съм да прехвърля договора, който имам, стига продавачът да бъде съгласен на това. Това са разговори, които предстоят.

Заминавам като представител на моите компании, за да запозная продавача. Не мога да коментирам части от сделката. Това е конфиденциална информаия за покупко-продажба", каза Върбакова официално.

 

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
8
1
gugutka (преди 2 години)
Рейтинг: 48651 | Одобрение: 21786
Най-големия обир ще е, ако държавата стане гарант на Гинка.
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
23
2
Ефир 2 (преди 2 години)
Рейтинг: 1338 | Одобрение: 508
Гледах пресконференцията с кака Гинка. Ясно е, че тя е подставено лице и няма пари за тази сделка. Тук се намесва режесирания скандал, чрез който държавата ще оправдае изхарчването на стотици милиони, и ще финансира покупката на Гинчето. Така #кой ще си управлява и източва дружеството, а държавата пак ще плати масрафа. Чехите пък ще са доволни, че са се отървали от тази простотия българска.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама