Гинка успокои хората! Няма да има промяна в ЧЕЗ, няма да спира тока и няма да препродава компанията на друг

26.02.2018 / 08:35 32

Кадър: Нова тв

Гинка Върбакова коментира сделката за покупко-продажбата на ЧЕЗ. Тя успокои хората, че промяна няма да има. 

"Ние сменяме само собствеността, няма да има промяна в управлението. Може би единствено във висшия мениджмънт да има промени, но те няма да се отразят на потребителите. Ние разчитаме на тези близо 3000 служители и експерти да продължат да си вършат работата. Ние разчитаме на това, че купуваме работеща компания, няма да има промени и препродажби. Имайте предвид, че процедурата по закупуването беше изключително дълга, тя върви от почти година. Всички преговори ставаха в Чехия, ние трябваше да докажем на няколко нива, че зад нашите компании стои прозрачна собственост. Нашите имена са в медиите от една година, но никой не се интересуваше. Чак сега започнаха спекулациите с името ми", коментира Гинка.

"Аз съм крайният собственик. В търговският регистър крайният собственик съм аз. Не мога да кажа защо избраха нас, но това беше дълга и сложна процедура, която изискваше много финансови и юридически документи. Покупката на активите на ЧЕЗ ще стане чрез привлечени активи с банкова сигурност. Обичайна практика е да бъдат залагани акциите на дружеството, което ще придобие тези активи" Това каза Гинка за покупката на ЧЕЗ, която коства оставката Теменужка Петкова.

"Познавам Теменужка Петкова от 20 години. Случайна среща, случайно запознанство и дългогодишно приятелство. Вижте, тук става дума за чешка компания. Цялата сделка се проведе по чешкото законодателство. Всички разговори бяха в рамките на нормалното. Българските политически лица не са били наясно с това кой стои зад сделката, именно моята фирма", обясни Върбакова. 

Вие сте милионери и нямате проблем да го признаете, констатира водещият на Нова тв. "Няма проблем - да. Активите на компаниите ни се оценяват на над 100 милиона лева", разкри още тя. Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
9
0
Ефир 2 (преди 2 години)
Рейтинг: 1338 | Одобрение: 508
Ако Гинка се казваше Гошка, щеше да е по забавно Ухилен

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама