Главният архитект на Варна: "Хемус" да минава през Русе

15.09.2016 / 17:10 16

Илюстрация Булфото

Проектирането на магистрала „Хемус” през Русе ще има сериозен икономически ефект върху Варна, тъй като ще свърже морския град с Букурещ. Дължината на трасето ще се увеличи с 28 километра, но цената за строителство няма да е по-висока от сегашния проект, тъй като по новото трасе няма сериозни препятствия на релефа. Това заяви за "Дарик" главният архитект на Варна Бузев, според когото времето за пътуване ще се увеличи само с 10-15 минути. „Това ще е връзката ни с Букурещ.

Там има истинска средна класа, която може да бъде привлечена като туристи, както и да се развива бизнес с румънската столица”, коментира Бузев. Според него новото трасе ще улесни и транзитно преминаващите през страната ни граждани на северната ни съседка. Привърженик на идеята бил и бившият главен архитект на София Петър Диков, добави още Бузев, който в своята концепция при кандидатстването за поста беше посочил, че постоянно трябва да се защитава тезата за магистрала „Хемус“ през Русе в посока София.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
11
0
kris (преди 7 години)
Рейтинг: 294715 | Одобрение: 41790
Абе какво се занимаваш с тоя осмокласник  , скаран с математиката.....Че и география не знае......А тоя Бузев се знае на кого е свирка......Навремето не правеше разлика между греда и кол и архитект станал....Леле мале ......!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
17
2
corector (преди 7 години)
Рейтинг: 5901 | Одобрение: 2641
Пътя до Русе си е добър и сега.А Варна се прочу с архитектурните си изцепки, така че този да си трае и да се радва че още не са го изритали.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама