Главният архитект на Варна: Може да имаме скоро своя „Голдън гейт“: Нов Аспарухов мост ще струва 80 – 100 млн. евро

09.07.2018 / 12:09 23

В момента текат предпроектни поручвания, а догодина може да вече да е ясна каква ще е приблизителната стойност на втори мост над канала езеро-море във Варна. Това каза в интревю за Радио Варна главният архитект на града Виктор Бузев.

Гл. архитект на Варна заяви, че почти със сигурност алтернативното на Аспарухов мост съоръжение ще е с висяща конструкция. „Той може да се превърне в един нов символ на Варна, както мостът „Голдън гейт“ е символ на Сан Франсиско“, коментира Буезев. Той каза също, че в момента текат проучвания за геологията и съгласуване на бъдещия мост с транспортните потоци и съоръжения в района Звездица – Тополи, където е предвидено изграждането му според Общия устройствен план.

Вторият мост ще създаде алтернатива на АМ „Черно море“, която скоро ще бъде изградена от чужд инвеститор и ще бъде отдадена на концесия, което означава, че със сигурност ще стане платена, коментира арх. Бузев. Неговата прогноза за цената на бъдещия нов мост е около 80 – 100 млн. евро. „Това е една реалистична цена за град като Варна“, добави главният архитект.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
7
0
KAMAZ (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Утре сигурно ракетна площадка ще обещае. Какъв висящ мост, те един обикновен мостик не можаха да ремонтират тия общинари, сега мост над езерото сънуват
10
0
До оху боху (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Имаш сериозна грешка. Хидростой, които печелят всички поръчки и строят са от фирмите на Пеевски и Янко Станев. 
8
0
rei bredbari (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
тоя голям .. автор на научно-фантастични филми
6
13
оху боху (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
НАЙ ГОЛЕМИТЕ ПРОЕКТИ ВЪВ ВАРНА ГИ ПЕЧЕЛЯТ ТИМ, ТОЛКОВА БЪРЗО СТРОЯТ, ЧЕ ЩЕ ИЗПРЕВАРЯТ КИТАЙЦИТЕ И ТОКУ ВИЖ СА ИМ ВЗЕЛИ ПРОЕКТА ЗА МАГИСТРАЛА ЧЕРНО МОРЕ, СЛЕД КАТО СА ИЗГРАДИЛИ СТАДИОНА И МОСТА. ТЕ АКО ПРОДЪЛЖАВАТ С ТОВА ТЕМПО МОЖЕ ДА НАПРАВЯТ ХЕМУС ПРЕДИ БОЙКО УхиленУхиленУхилен
7
0
гарфилд (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Лека полека,новия мост ще стане...след няколко века.Ухилен
Рейтинг: 49824 | Одобрение: 4209
Да бе да, с темповете с които се ремонтира съществуващия мост си представям как ще се построи нов. Когато строителството стигне средата, началото ще се нуждае вече от ремонт, а когато се завърши никой няма да има нужда от мост, защото вече всичко ще се телепортира.Усмивка
9
2
май нейм из (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
кен лиийййй
6
0
дядо Гъдю (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
След новия крематориум , и нов "Голдън гейт" , ще направим Варна любима дестинация за самоубийците , които ще бъдат привеждани на място в удобна за репатриране форма !!!
8
8
.. (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Тя прогнозата може и да е за 80-100€ млн. .... но с тия кражби, ще прескочи 1 млрд. € !!
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Два ръкава на тунел ще  е  по евтино. Как се прави ли? Ами вижте в тубата как направиха на Босфора. Типови корабни секции без кърма и нос. Затварят ги от пред и отзад. Да не забравяме че имаме корабостроителни и кораборемонтни заводи. Изкопава се траншея по дъното на езерото. Секциите се влачат в надводно състояние после се потапят завинтват от водолази и водата се източва. Готово! Няма вятър няма заледяване. Няма аквапланинг!
19
1
евроцървул (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Прекрасно, но дано го строят и надзирават строежа японци, китайци....., но не и наши родни фирми- сакън !
19
1
Blue hills (преди 1 седмица)
Рейтинг: 11542 | Одобрение: 5622
Ако държавата финансираше Варна, както например Бургас, съм съгласен, че можеше и да се построи, но след като "кралят слънце ББ" обяви, че "Варна е село и такова ще си остане, защото няма да ни построят магистралата", много се съмнявам да се отпуснат пари за такова огромно съоръжение като мост. Те не изграждат нарочно Хемус, мост ще ни строят. Нали има логика да има втори мост, ако трафика се свърже цялостно и с горната магистрала.
21
3
Варна (преди 1 седмица)
Рейтинг: 31405 | Одобрение: 15435
знаете ли че Варна единственият град в България чийто панорамен път до най-големия курорт Златни пясъци стои срутен от свлачище от 25 години
28
1
до гладния архитект (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Може ли преди да реализирате тези фрапантни проекти да ремонтирате подлезите, да преасфалтирате кварталните улички, да стегнете новите плочки из центъра, които вече се трошат и хлопат, да направите оглед на всички опасни сгради в града и да дадете нисколихвен заем на собствениците да си стегнат фасадите и балконите, че да не ни е страх да минаваме покрай тях... С една дума - ще свършите ли нещо полезно, което на всичкото отгоре е ваше задължение, или ще ни шашкате с шикарни и мегаскъпи проекти? Защото не вярвам да има някой луд, който да се наеме да мине по висящ мост, направен от вашите приближени строители, които един стиропор по санираните сгради не могат да поставят без той да изхвърчи понесен от първия по-силен вятър.
24
1
Варна (преди 1 седмица)
Рейтинг: 31405 | Одобрение: 15435
преди да почнете с голдън гейт да ви напомня ли че половината град лампите не светят и то на главната например
25
1
ssd (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
На Варна е нужна канализация за дъждовните води за да няма наводнения при всеки дъжд. Също и паркинг пред всеки блок. Кофите за смет да се махнат от пътното платно тротоарите и градинките.  тези неща са много по важни от втори мост. Но от моста може да се открадне повече... от големите проекти може да се краде повече затова и на тях се набляга. Всички имате интернет изберете си един град  да не е в България и вище как се се устроили живеенето хората.  Например в повечето европейски държави, аптеки,банки,магазинчета.... не могат да съществуват ако няма паркинги за клиенти.  
6
2
HAHA TOZ BUZATA e lut (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ama mn para se pribira si4ko 6te napraqt GOLDEN ama v tehnite ka6ti
18
4
Nexus (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Най-гнилото в града са селските дебили и липсата на качествени кадри, което пък се дължи на фирмаджиите, които предпочитат селяците, за да плащат малко заплати.  Реално в града само се краде, вместо да се прави нещо за наболелите теми - как да се изгонят селските дебили и да се върнат обратно кореняците - интелигентни и образовани.
21
1
Варна (преди 1 седмица)
Рейтинг: 31405 | Одобрение: 15435
абе това са пълни глупости как не ги и срам да ги говорят. обидно е за толкова тъпи да ни мислят
23
1
caterpillar (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
То едни машинки за продажба на билети не могат да тръгнат.....
22
2
Наблюдател (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
И бул."В.Левски" гледам, че се строи денонощно...
23
2
Олег (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Иска да каже, че ще направи цял мост за парите дето шефът му иска само за канализация за дъждовна вода?!
35
2
Варна (преди 1 седмица)
Рейтинг: 31405 | Одобрение: 15435
абе кога построихте стадиона, кога направихте синята зона, кога запълнихте дупките, тръгнахте Голдън гейт да правите. Имате ли идея че Варна е най-изостаналия град на Балканите в момента? Тука има нещо адски гнило и всички го знаем. 
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама