Главният архитект на Варна: Може да имаме скоро своя „Голдън гейт“: Нов Аспарухов мост ще струва 80 – 100 млн. евро

09.07.2018 / 12:09 23

В момента текат предпроектни поручвания, а догодина може да вече да е ясна каква ще е приблизителната стойност на втори мост над канала езеро-море във Варна. Това каза в интревю за Радио Варна главният архитект на града Виктор Бузев.

Гл. архитект на Варна заяви, че почти със сигурност алтернативното на Аспарухов мост съоръжение ще е с висяща конструкция. „Той може да се превърне в един нов символ на Варна, както мостът „Голдън гейт“ е символ на Сан Франсиско“, коментира Буезев. Той каза също, че в момента текат проучвания за геологията и съгласуване на бъдещия мост с транспортните потоци и съоръжения в района Звездица – Тополи, където е предвидено изграждането му според Общия устройствен план.

Вторият мост ще създаде алтернатива на АМ „Черно море“, която скоро ще бъде изградена от чужд инвеститор и ще бъде отдадена на концесия, което означава, че със сигурност ще стане платена, коментира арх. Бузев. Неговата прогноза за цената на бъдещия нов мост е около 80 – 100 млн. евро. „Това е една реалистична цена за град като Варна“, добави главният архитект.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Рейтинг: 46253 | Одобрение: 528
Да бе да, с темповете с които се ремонтира съществуващия мост си представям как ще се построи нов. Когато строителството стигне средата, началото ще се нуждае вече от ремонт, а когато се завърши никой няма да има нужда от мост, защото вече всичко ще се телепортира.Усмивка
19
1
Blue hills (преди 7 месеца)
Рейтинг: 17035 | Одобрение: 8550
Ако държавата финансираше Варна, както например Бургас, съм съгласен, че можеше и да се построи, но след като "кралят слънце ББ" обяви, че "Варна е село и такова ще си остане, защото няма да ни построят магистралата", много се съмнявам да се отпуснат пари за такова огромно съоръжение като мост. Те не изграждат нарочно Хемус, мост ще ни строят. Нали има логика да има втори мост, ако трафика се свърже цялостно и с горната магистрала.
21
3
Варна (преди 7 месеца)
Рейтинг: 49051 | Одобрение: 25921
знаете ли че Варна единственият град в България чийто панорамен път до най-големия курорт Златни пясъци стои срутен от свлачище от 25 години
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!
24
1
Варна (преди 7 месеца)
Рейтинг: 49051 | Одобрение: 25921
преди да почнете с голдън гейт да ви напомня ли че половината град лампите не светят и то на главната например
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!
21
1
Варна (преди 7 месеца)
Рейтинг: 49051 | Одобрение: 25921
абе това са пълни глупости как не ги и срам да ги говорят. обидно е за толкова тъпи да ни мислят
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!
35
2
Варна (преди 7 месеца)
Рейтинг: 49051 | Одобрение: 25921
абе кога построихте стадиона, кога направихте синята зона, кога запълнихте дупките, тръгнахте Голдън гейт да правите. Имате ли идея че Варна е най-изостаналия град на Балканите в момента? Тука има нещо адски гнило и всички го знаем. 
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама