Главният секретар на Радев: Способностите на новите изтребители за армията са като за 1913 г.

11.07.2019 / 18:10 2

Кадър бТВ

За да се придобие такъв самолет като Ф-16, сделката е добра. Но ние ще придобием един изключително скъп самолет с ограничена функционалност. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ главният секретар на президента полк. Димитър Стоянов по повод сделката със САЩ за осем нови изтребители за армията ни, съобщи новини.бг.

Не е сигурно, че САЩ ще поемат 60 млн. лева от сделката, отбеляза той.

Има ли въоръжение "въздух-земя", има ли бомби с лазерно насочване – не, има свободно падащи бомби. Способностите му са сведени до 1913 година, когато отивахме до Одрин, пускахме бомбата и се прибирахме. Въоръжението, което купуваме, е изключително слабо, подчерта полк. Стоянов, като добави, че логистичният пакет също е значително орязан при сделката.

Тъй като няма да бъдат закупени високоточните оръжия, летателният състав няма да бъде обучен сега, а когато бъдат закупени оръжията и бъде обучаван съставът, цената на сделката ще расте невероятно.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
22
13
kris (преди 5 дни)
Рейтинг: 151268 | Одобрение: 56123
Какво НЯМА да получим : AGM-65 Maverick -ракета въздух-земя, AGM-84 Harpoon противокорабна ракета   AIM-120 AMRAAM - въздух-въздух средна далекобойност,наричана "стреляш и забравяш"...GBU-31 и 38 JDAM Акуратна, за всяко време с вътрешна навигация и със GPS бомба,  AN/AAQ-13 и 14 навигация за всяко време.....И какво значи "поетапно" довъоръжаване....? Ако купувахме само за да има на какво да летим, защо отказахме Грипена.....?
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
47
31
n eXu s (преди 5 дни)
Рейтинг: 118246 | Одобрение: -8704
Ако комунягите ги бяха закупили, щяха да казват "Ах, колко са хубави!". От комунист няма по-голям крадец и лъжец!
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама