Главният секретар на президента: Въпросът не е кой самолет е по-добър, а кой е на въоръжение на...

11.01.2019 / 18:47 2

Полковник Димитър Стоянов, главен секретар на президентаq коментира темата със спора за самолетите в предаването "Още от деня" по Канал 1: 

"Противопоставянето не е от полза за българското общество. Няма как да има компромис по отношение на борбата с корупцията, борбата за по-високи доходи, за ликвидиране на социалното неравенство. Когато има национално значима цел, тя може да бъде постигната с обединение на всички институции. Няма мерене на пагоните. 


По въпроса за изтребителите спорът е за спазване на правилата и процедурите, които са гласувани от Народното събрание. Това което не желаем да видим е една последователна политика по отношение на приетото от самите депутати и министри. 

Няма спор дали единият тип самолети е по-добър или другия. И Ф16 има положителни и отрицателни страни и Грипен има положителни и отрицателни страни. Има спор какви са правилата и трябва ли да бъдат спазени. 

Че е опорочен конкурсът, е опорочен. Не се спазват правилата от тези, които са ги заложили. Когато си изготвил критерии, трябва да ги следваш. По света има състезание на различни оферти, според това коя е най-добрата. 

Задължително условие е самолетът да се намира на въоръжение на страна членка на ЕС. Нима това не е стратегическо партньорство?"

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
Тръмп (преди 4 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Не оспорвайте кой изтребител е по добър, а плащайте Ф-16-ските и да ви въвличаме във войната с Иран, за да завземем и техните богати на нефт земи. 
10
0
Валери Станков (преди 4 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ах, Петльо, Петльоооо... пише се изтребител, а не изСтребител. Айде обратно в трети клас, че да учиш правописа на правилното кукуригане! Ухилен
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама