Глобиха с 1000 лева шофьор, причинил телесна повреда на жена на паркинг във Варна

20.09.2022 / 16:56 0

Снимка Булфото

Мъж на 49 години беше признат за виновен в това, че на 21 септември миналата година, при управление на лек автомобил и маневра за движение на заден ход от междублоков паркинг, нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил телесна  повреда на преминаваща жена. Съгласно разпоредбата на Закона за движение по пътищата, при маневра за движение назад, водачите са длъжни непрекъснато да наблюдават пътя зад превозното средство, а при невъзможност - да осигурят лице, което да сигнализира за опасности. По този начин, по непредпазливост е била причинена средна телесна повреда на пешеходка, изразяваща се в счупване на кост, обусловило трайно затруднение в движението на долен крайник за период по-голям от един месец.

49-годишният мъж е правоспособен водач, с валидно свидетелство за управление на автомобил, неосъждан и неосвобождаван от наказателна отговорност досега. Деянието е извършено по непредпазливост. Варненският районен съд го призна за виновен за извършеното престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „б“ от Наказателния кодекс, като му наложи административно наказание – глоба в размер на 1000 лева. Той бе лишен от право да управлява МПС за срок от 10 месеца. Направените по делото разноски също са в тежест на подсъдимия.

Съдебното решение подлежи на обжалване в 15-дневен срок.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама