Глобите за къщите за гости остават за сметка на държавата

29.05.2019 / 19:54 5

Глобите за над 10 милиона лева, които са наложени на проекти на къщи за гости преди 6 години, са нищожни. Това реши окончателно петчленен състав на Върховния административен съд. Магистратите обявиха за нищожна методиката за определянето на глобите, утвърдена от изпълнителния директор на Фонд "Земеделие". В този период това е бил бившият вече земеделски министър Румен Порожанов, пише Novini.bg.


Според ВАС като директор на фонда той не е бил компетентен да определя начина, по който да бъдат глобявани нарушителите на програмата за развитие на селските райони. Освен това самата наредба не е била публикувана в държавен вестник, което също е било нарушение, информира Нова телевизия.

От Фонд "Земеделие" заявиха, че ще се съобразят с решението на Върховния административен съд и ще направят необходимото, за да защитят държавния интерес в максимална степен."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
13
4
горан (преди 1 годинa)
Рейтинг: 4556 | Одобрение: 2081
https://www.youtube.com/watch?v=q5iEJqnWdRI&list=RDq5iEJqnWdRI&start_radio=1 специален поздрав за всички крадливи гербери изчакаха да минат изборите и веднага окрадоха народа
25
2
batkojoro (преди 1 годинa)
Рейтинг: 5149 | Одобрение: 2244
Kakва държава,каква сметка? Всичко е на гърба на данъкоплатците.
25
10
12321 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 10485 | Одобрение: 3560
МАМА ВИ КРАДЛИВА ГЕРБЕРАСТКА...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама