Големи промени за градския транспорт във Варна, ще сменят маршрута на линии 7, 12 и 209 заради ремонти

12.07.2018 / 13:00 11

Общинската фирма „Градски транспорт” ЕАД вече спря продажбата на карти за автобус No7 заради започващия ремонт на старата част от бул. „Левски” – от ул. „Брегалница” до спирка „Явор”.

Откъде ще минава „седмицата” все още се обсъжда, но най-вероятният й нов маршрут е от „Почивка” по булевардите „Осми приморски полк” и „Цар Освободител” до ул. „Акад. Сахаров”. След това автобусът ще продължава по обичайното си трасе през Западна промишлена зона. Това обясни в ефира на Радио Варна изпълнителният директор на „Градски транспорт” ЕАД инж. Злати Златев.

Заради изграждането на нов водопровод ще бъде затворена и част от бул. „Осми приморски полк” – от бул. „Левски” до ул. „Христо Смирненски”.  Това ще доведе до смяна на маршрута на автобусите с номера 12 и 209. „12-и номер се движи по „Христо Смирненски” в момента, а 209 – по „Левски”. След затварянето на бул. „Левски” и на пътя за „Виница” преминаването по ул. „Христо Смирненски”, която и в момента е много натоварена, ще бъде особено тежко. Затова обмисляме други маршрути за тези линии”, каза Златев. Той призна също, че е много притеснен как ще се отрази новата организация на пътниците, а и на общинския превозвач. Според Златев задръстванията в града и сега са големи, но след началото на ремонтите единствения вариант е някои варненци да слязат от колите, за да се облекчи трафика. 

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
пътник (преди 3 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Някой може ли да ми каже откъде мога да видя новия маршрут на автобус номер 7,  след като в момента няма как да се движи по бул. Левски. Благодаря!
1
0
КОЙ КОЙ КОЙ (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Алооооооооооооо кой некадърник/чка/ от Градски транспорт ги прави тези разписания и маршрути. Веднага да си  ходи в тях. Явно нищо не разбира от тези неща. Пълна порнография.
2
0
Герге ле (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Само 12 и 209 ли ве, кавали? Ми 121, селските от 26 до 31, те не минават ли оттам?! Кога ще се сетите, че можете да обедините 10 и 13 в една линия?! Кога неадекватното разписание и маршрута на 7 ще се коригира веднъж завинаги? И не е проблем завоя от "Студентска" към "Дубровник", а паркиралите гейтаци до строежа! мммм, ако селтаците по вилите край Околомръсния си бяха дали копторите за изграждането на бул. "Варна", нямаше да задаваш тоя въпрос!
6
0
Никола (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Няма какво да се чудят от ,,Градски транспорт" за маршрута на № 12 и къде ще обръща на ул.,,Смирненски",тъй като все още стои обръщача на старата линия 12,който се намира в самия край на ул.,,Студентска"след МЕИ.Просто трябва да се освободи от спрелите леки автомобили,които го ползват за паркинг.От ,,Смирненски" може да завива по ,,Дубровник" от там по ,,Студентска" до самия край на улицата,където е въпросния стар обръщач.
4
0
Красимир (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Автобус №10 след крайна спирка - Първа езикова гимназия,спокойно може от ул.,,Подвис" да се върне нагоре и по околовръстното по обратния си маршрут по ул.,,Прилеп ".Защо изобщо промениха така идиотски маршрута да се дублира от ,,Майчин дом" изцяло с 13,който и без това,тъй като вече няма крайна спирка се движи един след друг и дори се застъпват курсовете.Автобус 209 трябва само сутрин и вечер в определени часове да минава по ул.,,Студентска",тоест за да обслужва Военна болница.През целия ден на спирките ,,Черноризец Храбър" и ,,Военна болница" почти никой не се качва и слиза.Спирка ,,Мир" е прекалено близко до ,,Черноризец Храбър"/други толкова близко разположени спирки във Варна няма/.За шофьорите на съчленените автобуси е живо мъчение да завият от ,,Студентска" към ,,Дубровник" и обратно.За пътниците качили се от предни спирки е адски досадно това излишно обикаляне и губене на време.
5
2
някой (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Някой предложи да слезем от колите. Нали тъкмо това се коментира - че целият квартал остава без градски транспорт! Така че който няма кола, ще трябва да върви километри пеш до евентуално удобна спирка. Каква е тази глупост! Но след като мълчим, така ще ни правят на иди.о.ти.
13
2
мммм (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Варна се превърна в едно голямо село. Кой нормален човек прави магистрала в центъра на града . Вместо да се разшири околовръстното , да се направи бърза връзка през него от летището до комплексите, хората да могат да стигат бързо до големите болници на града, те вкраха цялата мръсна газ в града. Направете градския транспорт по - нормален , за да се обекчи трафика на коли ,а не да ми правите синя , зелена и незнам си каква зона. Ако може сега през лятото започнете още няколко ремонта и в центъра на града и всичко ще е О.К.  Пълни малоумници !!!
17
2
да бе (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
И какво да правят всички живеещи по трасето на "седмицата" по Левски??? Махнахте 10-ката, сега махате и седмицата.. и реално транспорт до центъра и гарата - нула??? Какво следва?  Каква алтернатива осигурявате на хората?!! Да го духат хората без извинение, така ли?!!
15
4
74 (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А защо този ремонт не се осъществи след приключването на основния ремонт на бул.Левски, така се блокира един огромен квартал,то и без това вече цветния квартал заприлича на гето от застрояване.По добре спирайте целия градски транспорт те и без това само пречат по пътя и правят задръствания,а да не говорим,че са пред фалит. 
16
1
Избирател (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Тези очевидно са решили да затворят целия град. Може ли такова нещо? При толкова големи ремонти ще правят още... И какво му е спешното на булевард Левски в тази част, че трябва да се блокира и тази част на града?
22
1
варненка (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Брей, да слезем от колите значи...ами общината дали ще ми опрости данъка за периода, през който аз "ще облекча трафика".  Г-н Златев, вие колко пъти отидохте на работа през тези година с градския транспорт? Ами близкото ви обкръжение от администрацията? Дали ще успеете да изброите пръстите на едната ръка? Не мисля!
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама