Google влага милиарди в нови центрове за данни

29.02.2020 / 10:40 0

technews.bg

Google ще похарчи повече от 10 милиарда долара тази година за нови центрове за данни и офиси в Съединените щати, съобщи изпълнителният директор на компанията Сундар Пичай, цитиран от различни медии.

Планираните инвестиции ще бъдат концентрирани в 11 щата, включително Калифорния, Колорадо, Джорджия, Масачузетс, Небраска, Ню Йорк, Оклахома, Охайо, Пенсилвания, Тексас и Вашингтон.

Google възнамерява да разшири съществуващите си съоръжения в тези държави, както и да изгради нови. Един от проектите, на които Пичай обърна внимание, е облачният център за данни на стойност 600 милиона долара, който Google в момента изгражда в Охайо. Пускането на центъра е насрочено за 2021 г.

Що се отнася до новите офиси, Google ще отвори корпоративен кампус в Ню Йорк, в който ще инвестира 1 милиард долара. С този офис компанията ще може да удвои броя на персонала си в Ню Йорк.

Освен в САЩ интернет гигантът разширява дейността си в Европа. Google възнамерява да похарчи 3 милиарда евро за разширяване на мрежата си от центрове за данни на Стария континент.

По-специално, Google планира да вложи 600 милиона долара в нов център за данни във финландския град Хамина. В момента европейските центрове за данни на компанията са разположени в Холандия, Ирландия и Белгия.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финсова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама